Hikmetyar'a yaptırımların kaldırılması için girişimler başladı

Hikmetyar'a yaptırımların kaldırılması için girişimler başladı

KABİL (AA) - Afganistan hükümeti, silahlı muhalif gruplardan Hizb-i İslami Partisi'ne yönelik yaptırımların kaldırılması için girişimleri başlattı.Afganistan...

KABİL (AA) - Afganistan hükümeti, silahlı muhalif gruplardan Hizb-i İslami Partisi'ne yönelik yaptırımların kaldırılması için girişimleri başlattı.

Afganistan Milli Güvenlik Kurulu Sözcüsü Tavab Gurzang, Afganistan hükümetinin, Hizb-i İslami Partisi Lideri Gülbeddin Hikmetyar ve partisine yönelik Birleşmiş Milletler (BM) tarafından uygulanan yaptırımların kaldırılması için girişimde bulunduklarını söyledi.

Yaptırımların kaldırılmasıyla Afganistan'ın barışa bir adım daha yaklaşacağını vurgulayan Gurzang, ''Umarız BM de bu konuda bizim talebimizi hızlı bir şekilde gerçekleştirir'' dedi.

- Barış anlaşması

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ile Hizb-i İslami lideri Hikmetyar arasında yaklaşık 3 ay önce barış anlaşması imzalanmıştı.

Anlaşma maddeleri arasında Gülbeddin Hikmetyar ve parti üyelerinin adlarının uluslararası kara listeden çıkarılması, Kabil'de güvenle yaşayabilmeleri için ayrı bir kışla yapılması, devlet imkanlarından yararlanmalarının sağlanması ve tutuklu parti mensuplarının serbest bırakılması yer alıyor.

Hizb-i İslami Partisi, 14 yıldır Afganistan hükümetine karşı savaşıyordu. Örgüt üyeleri birçok kez Kabil başta olmak üzere çeşitli kentlerde güvenlik güçlerini ve yabancıları hedef alan saldırılar düzenlemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :