Hiçbiri İşe Yaramadı: Konyaspor'da Sıfır Sorunsalı

Hiçbiri İşe Yaramadı: Konyaspor'da Sıfır Sorunsalı

Konyaspor, son nefeste ligde kalmayı başardı ancak son durum transfer politikasında yapılan yanlışları gözler önüne serdi. Takıma yapılan transferler ve devrearasında alınan oyuncular sıfır çekti. En çok katkı ise eskilerden geldi.

Fenerbahçe, Samsunspor ve Kayserispor'dan aldığı puanlar ile Trabzonspor'un Ankaragücü'nü mağlup etmesiyle ligde kalabilen Konyaspor'da gözler artık gönderilecek futbolcularda. Sezon başından devrearasına yapılan transferler önümüzdeki günlerde detaylı biçimde masaya yatırılacak. İlk gündem ise "sıfır çeken" oyuncular.

Taraftarıyla bir dargın bir barışık bir sezonu geride bırakan Konyaspor, nihayet ligde kaldı. Galatasaray'ı ağırladığı maçta taraftarlar Trabzonspor-Ankaragücü maçından gelen gol haberleriyle hop oturup hop kalktı.

konyaspor-genel-kadro-001.jpg

KONYASPOR TRANSFERDE NE YAPACAK?

Sezonu tamamlayan Konyaspor'da gözler alınacak ve gönderilecek futbolcularda. Özellikle devrearasında alınan oyuncular yönetimden ziyade taraftarların radarında. Yönetimin nasıl bir tavır takınacağı merak konusu olurken taraftar onlarca oyuncunun gönderilip yerlerine çok daha kaliteli oyuncuların alınmasından yana görüş bildiriyor.

KONYASPOR'A BÜYÜK FIRSAT

Bu yıl 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası oynanacak. Konyasporlu yöneticiler hem şampiyonada futbolcu izleyecek hem de katılamayan ülkelerde çalışmalarını sürdürecek.

TRANSFER YASAĞI

FIFA, önceki dönemde açılan davalar nedeniyle Konyaspor'a 3 dönem transfer yasağı cezası vermişti. Konyaspor bu cezayla birlikte 2024/25 yaz ve kış transfer dönemi ve 2025/26 sezonu yaz transfer döneminde problem yaşadığı futbolculara ödeme yapmadığı takdirde yeni transfer yapamayacak.

TEKNİK DİREKTÖR DURUMU

Konyaspor'da Teknik Direktör Ali Çamdalı'nın durumu da merak konusu. Gönderilen Omerovic'ten sonra kendini teknik direktör koltuğunda bulan Ali Çamdalı hakkında nasıl bir karar verileceği de gizemini koruyor.

ali-camdali.jpg

YENİ TRANSFERLERDEN BEKLENEN ALINAMADI

Konyaspor, sezon bitmeden transfer ettiği kaleci Bernardoni, Robert Muric, Nelson Oliveira, Calvo, Pavicic gibi oyuncularla yollarını ayırdı. Transfer edilen Cicaldau, Nzonzi, Hadebe, Sambou, Ndao, Slowik, Gökhan Töre, Emrehan Gedikli, Yunus Mallı, Damjanovic, Prip, Boateng, Ethemi, Niangbo, Moreno isimlerinin bazıları neredeyse süre bile alamadı.

KONYASPOR'DA SIFIR ÇEKENLER

Konyaspor taraftarının sıfır puan verdiği oyuncuların listesi oldukça kalabalık. Takıma taze kan olarak getirilen birçok oyuncu sezon boyunca adeta tel tel döküldü. Taraftarlar bu oyuncuların acilen gönderilmesi görüşünde.

01-bouly-sambou.jpg

Sambou: Konyaspor'a bonservis bedeliyle gelen oyunculardan Bouly Sambou, bu sezon 12 maça çıktı. Senegalli oyuncu 394 dakika süre aldı ve hiç gol atamazken yine hiç de asist katkısı yapamadı.

02-nelson-oliveira.jpg

Nélson Oliveira: PAOK'tan Konyaspor'a gelen Portekizli, 17 maçta toplam 602 dakikada 1 asist yaparken hiç gol atamadı. Eylül'de Konya'ya gelen Portekizli, Ocak ayında gönderildi.

03-emrehan-gedikli.jpg

Emrehan Gedikli: Trabzonspor'dan Konyaspor'a gelen 21 yaşındaki oyuncu Şubat ayında İstanbulspor'a kiralandı. Konyaspor'da 14 maça çıkan genç oyuncu 2 gol 1 asistle oynadı.

04-gokhan-tore.jpg

Gökhan Töre: Konyaspor'la toplamda 3 maça çıkan ve 45 dakika sahada kalan Gökhan Töre, sezonun hayal kırıklığı oldu.

05-yunus-malli-konyaspar.jpg

Yunus Mallı: Trabzonspor'un gönderdiğine sevindiği tecrübeli oyuncu bu sezonun en kötü transferleri arasında listebaşı olanlardan. 32 yaşındaki oyuncu bu sezon 19 maçta 824 dakika sahada kaldı, 1 gol başarısı gösterdi.

06-boateng-konyaspor.jpg

Emmanuel Boateng: 26 yaşındaki Ganalı da sezonun hayal kırıklıklarından birisi oldu. Bedelsiz geldiği Konyaspor'la 4 maça çıkan Boateng, 99 dakika şans bulabildi.

07-niangbo-konyaspor.jpg

Anderson Niangbo: On numara pozisyonu için alınan Fildişi Sahilli oyuncu 2 maçta toplam 99 dakika forma giydi, hiç asist yapamadı ve gol katkısı da yapamadı.

08-cicaldau-konyaspor.jpg

Alexandru Cicâldău: Konyaspor'da tam olarak ne yaptığı belli olmayan oyuncular arasında yer alan Rumen oyuncu bu sezon sahanın uyurgezerlerinden biri oldu. 32 maçta görev alan Rumen oyuncu 1 gol 1 asistle oynadı ve 2115 dakika sahada kaldı.

konyaspor-genel-kadro.jpg

TAKIMIN VAZGEÇİLMEZLERİ

Konyaspor formasıyla bu sezon elinden geleni yapan Hadebe, Nzonzi, Ndao, Slowik, Damjanovic, Moreno, Ethemi ve Prip, Konyaspor'a önemli katkılar yaparak takımdaki yerlerini sağlamlaştırdı. Bu oyuncuların takımda kalması bekleniyor.

slowik-konyaspor.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum