"Hiçbir ülke terör saldırılarına sessiz kalamaz"

"Hiçbir ülke terör saldırılarına sessiz kalamaz"

Berlin Türk Cemaati Başkanı Demirci: - "Devletimiz haklıdır. Hiçbir ülke kendi ülkesine yapılan bu terör saldırılarına karşı sessiz kalamaz"

BERLİN (AA) - Almanya'da faaliyet gösteren Berlin Türk Cemaati (TGB) Başkanı Selçuk Demirci, hiçbir ülkenin terör saldırılarına karşı sessiz kalamayacağını söyledi.

Demirci, Türk basın mensuplarına yönelik düzenlediği toplantıda, Türkiye’nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın uluslararası hukuktan doğan bir hakkı olduğunu kaydetti.

"Devletimiz haklıdır. Hiçbir ülke kendi ülkesine yapılan bu terör saldırılarına karşı sessiz kalamaz." diyen Demirci, Avrupa ülkelerinde yaşanan terör olaylarında güvenlik güçlerinin ve buradaki devlet yetkililerinin tutumlarını çok iyi bildiklerini dile getirdi.

Demirci, bazı Avrupa ülkelerinde terör propagandası yapanlara karşı uygulamaları da hatırlatarak, "İngiltere'de terör propagandası yapan insanlar hemen tutuklanıyor ve ceza uygulanıyor. Buna kimsenin sesi çıkmıyor." diye konuştu.

- "Bize karşı tavır almaları ikiyüzlülüktür"

Avrupa’daki ülkeler kıyaslandığında en fazla terör saldırısına uğrayan ülkenin Türkiye olduğunu belirten Demirci, "Haklı davamızda kalkıp bize karşı tavır almaları ikiyüzlülüktür. Bunun başka bir açıklaması yok. Kim ne dersen desin ülkemiz yaptığı müdahalede haklıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Demirci, PYD/PKK yandaşlarının Almanya sokaklarında yaptıkları gösterilere ilişkin de, "Bizim aynı şekilde tepki vermemiz söz konusu olamaz. Biz devleti, milleti, bayrağı belli olan bir milletiz. Bizim onlar gibi sokağa çıkma durumumuz olamaz." ifadesini kullandı.

Özellikle gençlerin Türkiye’ye yönelik hakaretlere, büyükelçiliğe ve başkonsoloslara karşı yapılan gösterilere tepkili olduklarını aktaran Demirci, şöyle devam etti:

"Onlar da, 'Gidip koruyalım.' diye bir tepki gösteriyorlar. Buna gerek yok. Türkiye Cumhuriyeti’nin buradaki temsilciliklerinin korunması uluslararası anlaşmalar gereği bulundukları ülkelere aittir. Buna rağmen bir şey olursa Türkiye Cumhuriyeti'nin orada yeteri kadar güvenlik görevlisi vardır. Onlar gereğini yaparlar."

TGB Başkan Yardımcısı Fatih Karasu da, derneğin bu yıl planladığı faaliyetlere ilişkin bilgi vererek, Berlin eyaletinde Türkleri ve göçmenleri ilgilendiren konularda siyasetçilerle görüşmeler yapacaklarını bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :