'Hiçbir güç, Türk milletini korkutamaz, sindiremez'

'Hiçbir güç, Türk milletini korkutamaz, sindiremez'

Aliya İzzetbegoviç Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı İbrahim Günay, “Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Suriye’nin İdlib bölgesinde rejim kuvvetleri tarafından askerlerimiz hedef alındı. Hava saldırısında 33 Mehmetçiğimiz şehit oldu. Yaralılarımız, ağır yaralılarımız var, yaralılarımız Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirildi. Tedavileri devam ediyor. Çirkin saldırıyla ilgili bir açıklama yapan Aliya İzzetbegoviç Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı İbrahim Günay, “Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Suriye’deki iç savaşta en büyük şiddet dalgasının İdlib’te yaşandığını hatırlatan Günay, İdlib'in rejimin kontrolünden çıkmasından ve Rusya'nın Ekim 2015'te iç savaşa dahil olmasından sonra bölgedeki hava saldırılarının arttığını kaydetti.

Suriye’nin kuzeybatısında ve Rusya’nın hedefindeki Akdeniz’e açılan kapı konumundaki Lazkiye’ye çok yakın bir bölgede kurulan İdlib, önemli bölgelerin kesişme noktasında. Türkiye'nin; Suriye’deki operasyonları, sınır bölgesindeki "terörist gruplardan gelen tehdide karşı ulusal güvenliğini korumak" için başlattığını aktaran Günay, “sivillere yönelik tehdidi en aza indirmek ve insani krizi önlemek için Suriye’de bulunan askerlerimizi hedef alan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Aliya İzzetbegoviç Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletimizin, askerimizin, polisimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. Hiçbir güç, Türk milletini korkutamaz, sindiremez. Hiç kimse Türkiye’nin gücünü denemeye kalkmasın, sabrını zorlamasın.”

Kaynak:Memleket

Etiketler :