Hiç görmediği şehit babasının hasretiyle büyüyor

Hiç görmediği şehit babasının hasretiyle büyüyor

Vezneciler'deki terör saldırısında şehit olan polis memuru Kadir Cihan Karagözlü'nün ailesi, geçen günlerde 2 yaşına basan ve hiç göremediği babasıyla aynı adı taşıyan minik Cihan ile hayata tutundu- Şehidin eşi Gülçin Karagözlü:- "Minik Cihan aynalara ba

İSTANBUL(AA) - BAŞAK AKBULUT YAZAR - Vezneciler'deki hain terör saldırısında şehit olan polis memuru Kadir Cihan Karagözlü'nün hiç göremediği oğlu 2 yaşındaki Bilal Cihan, baba hasretiyle büyürken ailenin de umut ışığı oldu.

Polis memuru Kadir Cihan Karagözlü, İstanbul Vezneciler'de Çevik Kuvvet polisini taşıyan araçlara yönelik 7 Haziran 2016'da terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıda 5 meslektaşı ve 12 siville birlikte hayatını kaybetti.

Saldırıda baba ocağına ateş düşenlerden biri de Karagözlü ailesi oldu. Şehidin 9 aylık eşi Gülçin Karagözlü ve ailesinin gözyaşları henüz kurumadan aileyi sevindiren bebek haberi geldi. Gülçin Karagözlü, eşinin ölümünden 20 gün sonra hamile olduğunu öğrendi.

Şehidin doğacak bebeği aile için umut ışığı olurken, cinsiyetinin erkek olduğunu öğrenen Gülçin Karagözlü, eşinin adını oğlunda yaşatmaya karar verdi. Şubat 2017'de dünyaya gelen Bilal Cihan Karagözlü, 2 yaşına bastı.

- "Herkes yanımızda, bir babamız yok"

AA muhabirine konuşan şehidin eşi Gülçin Karagözlü, eşinin ölümünden 20 gün sonra hamile kaldığını öğrendiğini, cinsiyetinin erkek olduğunu öğrendiği bebeğe de eşinin adını vermeyi planladığını anlattı.

Çocuğuna Bilal adını da koyduklarını belirten Karagözlü, "Babasının ismini yaşatması için bu gerekliydi. Oğlum artık 2 yaşına bastı. Herkes yanımızda, bir babamız yok. Ama o da buradadır eminim." dedi.

Gülçin Karagözlü, oğlunun artık "baba" demeye başladığını anlatarak, bununla ilgili psikolojik destek almaya karar verdiğini söyledi.

Karagözlü, minik Cihan'ın aynalara bakıp "baba" dediğini, cevap gelmeyince daha da hırçınlaştığını belirterek, şöyle devam etti:

"Eşim, bugün her zaman olduğu gibi yanımızda. Allah mekanını cennet etsin. Bizleri de ona layık eş ve çocuk eylesin inşallah. Eksikliğini hissediyoruz. Tek temennimiz onun cennette olduğuna inanmak. Tabii ki keşke yanımızda olsa ama vatan uğruna onu kaybettiğimiz için gönlümüz rahat inşallah. Oğlum, gönlü ne isterse onu olacak. Genelde şehit evlatları askerliğe, polisliğe meyilli oluyor. Bakalım kendi ne olmak isterse."

- "Torunumu oğlumun yerine koydum"

Oğlundan bahsederken zaman zaman gözleri dolan şehit annesi Mükerrem Karagözlü, 2 yaşına basan torununu öz oğlu yerine koyduğunu söyledi.

Torununu çok sevdiğini belirten anne Karagözlü, "Çok canımızı acıtıyor, ama yapacak bir şey yok. Bundan sonra hayatımı torunuma adayarak geçirmek istiyorum Torunumla mutluyum, Allah bugünü gösterdi. Oğlumdan bana emanet, bir hatıra. Onu, onun yerine koydum. Onunla mutlu olmaya çalışıyorum." dedi.

Anne Karagözlü, şehit oğlunun aklından hiç çıkmadığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Torunum, oğlumun çocukluğuna çok benziyor. Duruluğu, yapısı.. Acılarımı onunla biraz sarıyorum. Bir yerlere saklıyorum ama ne kadar saklayabilirim ki? Onunla avunuyorum işte. Torumun gelince sanki oğlum gelmiş gibi oluyor. Evim doluyor. O benim, güneşim, ışığım, her şeyim. Onu Allah bize yolladı. Oğlumdan sonra bir emanet. Çok şey söylemek istiyorum ama aslında yüreğime düğümleniyor.

Oğlunun polis arkadaşlarını görünce de çok mutlu oluyorum. Allah emniyet teşkilatından razı olsun. Bir an beni yalnız bırakmazlar. Haftada bir, on günde bir ziyaretime gelirler. Onları görünce çok seviniyorum, sanki oğlum gelmiş gibi. Arkadan baktığımda sanki dönse oğlummuş gibi, kafamda öyle hayaller kurarak avunmaya çalışıyorum. Acılarımı sarıyorum, dürüyorum ama olmuyor."

Şehit anneleriyle belirli zamanlarda bir araya geldiklerini kaydeden anne Karagözlü, "Şehit anneleri benim kader arkadaşlarım. Zaman zaman bir araya geliyoruz. Konuşuyoruz acılarımızı, sıkıntılarımızı, ne kadar zor olduğunu… Beni ancak onlar anlıyor." şeklinde konuştu.

- "Gönlümden torunumu emniyet müdürü yapmak geçiyor"

Baba Zeki Karagözlü ise oğluna duyduğu özlemin hiç bitmeyeceğini ifade ederek, torununun da babası gibi polis olmasını istediğini söyledi.

Torununun kendilerine biraz teselli olduğunu dile getiren baba Karagözlü, "Torunumla oyalanıyoruz bir yerde. Ama oğlumun özlemi bitmez. Dün akşam da gelinime söyledim. 'Torunumu emniyet teşkilatına vereceğim iznin olursa.' dedim. 'Tabii baba.' dedi. Benim gönlümden torunumu emniyet müdürü yapmak geçiyor. Mustafa Çalışkan gibi bir emniyet müdürümüz olsun inşallah. Öyle kahraman biri olsun istiyorum." ifadelerini kullandı.

Torununun karakterinin babasına benzediğini ifade eden baba Karagözlü, şunları anlattı:

"Bu kadar benzeme olmaz. Dün akşam aynı oğlumla konuşmuş gibi oldum. Onun çocukluğuna döndüm. Oğlumun okul arkadaşları geliyor. O heyecanı yaşatıyorlar. Sağ olsunlar bizi hiç yalnız bırakmıyorlar. Devamlı arıyorlar. Böyle nostalji yapıyoruz, oğlumun çocukluğuna dönüyorum. Onların gelmesi beni mutlu ediyor. Onlar gelmeyince oğlumla ilgili hiç konuşmuyorum. Onlar gelince anlatıyorlar, şöyle yapardık, böyle oyun oynardık, çitten atlardık. Onları bir daha yaşıyorum, mutlu oluyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :