Hiç bir takımın parası yetmedi! Sörloth Fenerbahçe'ye yakın

Hiç bir takımın parası yetmedi! Sörloth Fenerbahçe'ye yakın

Leipzig'de geçtiğimiz sezonu hayal kırıklığıyla tamamlayan Norveçli golcü Alexander Sörloth adım adım Süper Lig'e yaklaşıyor.

Geçtiğimiz sezonun başında 20 milyon Euro bedelle Leipzig'e transfer olan Norveçli golcü Alexander Sörloth, Bundesliga'da beklenen katkıyı sağlayamadı.

Sörloth'un yeniden Türkiye'ye döneceği iddia edilirken oyuncuyla Fenerbahçe ve Trabzonspor'un yakından ilgilendiği biliiyor. Sörloth'un daha yakın olduğu takım ortaya çıktı.

Trabzonspor formasıyla gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken Sörloth, Bundesliga ekiplerinden Leipzig'e 20 milyon Euro bedelle transfer olarak adından söz ettirmeyi başarmıştı.

Norveçli golcü Leipzig'de fazla forma şansı bulamazken beklentileri de karşılayamadı. Sörloth, Leipzig formasıyla 37 maçta sadece 6 gol kaydedebildi.

Alman ekibinde yaşanan teknik direktör değişikliğinin ardından yeniden kendini ispatlamak isteyen Sörloth dün Montpellier ile oynanan hazırlık maçında takımının tek golünü attı.

Alman ekibinde yeni teknik direktör Jesse Marsch ise Sörloth'un takımdan ayrılmasını bekliyor. Alman gazeteci Guido Schafer: "Jesse Marsch, Sörloth'un antrenman performansını beğense de futbolcunun bonservisiyle transfer olması beklentisi var. Leipzig sadece Türk kulüpleriyle temas halinde." ifadelerini kullandı. Türkiye'ye transfer olması durumunda öncelik hakkının Trabzonspor'da olduğu Sörloth'ta flaş bir gelişme yaşandı.

Yeni sezonda yoluna pivot santrfor ile devam etmek isteyen teknik direktör Vitor Pereira'nin bu talebinin ardından Fener yönetimi Sörloth için yoğun bir mesai yürütüyordu.

Sarı- Lacivertli kurmaylar 2.5 milyon Euro kiralama bedeli ile birlikte satın alma opsiyonu için 8 milyon Euro ve bir sonraki satıştan yüzde 30 pay teklifinde bulunmuştu.

Bu teklifin ardından 2 önemli gelişme yaşandı. Takvim'de yer alan habere göre Fenerbahçe'nin satın alma opsiyonu teklifini bir miktar yükselttiği, Sörloth'un Leipzig yönetiminden izin istediği öğrenildi.
Leipzig'de istediği ortamı bulamayan Alexander Sörloth, hem dirket forma forma giyebilecieği hem de iddiası olan bir kulüpte forma giymek istiyor.

Gervinho, Peres, Hamsik ve Koita'nın ardından 5. transferini İsmail Köybaşı ile gerçekleştiren Trabzonspor'da, taraftarların en çok merak ettiği konu ise Sörloth'ün gelip gelmeyeceği. 1.5 aydan fazla süredir Norveçli forvetin durumunu bekleyen yönetim görüşmelerini sürdürüyor.

Alman basını da Sörloth'un takımda kalma ihtimalinin olmadığını yazıyor. 5 Temmuz'dan bu yana Leipzig'in kampında bulunan Sörloth, kendini gösteremedi. Hazırlık maçlarında da beklentilerin altında kalan Kuzey'in Kralı, maaş maliyeti nedeniyle gönderilecek. Alman medyası, transferde en güçlü adayın Trabzonspor olduğunu yazarken, Fenerbahçe'nin de Sörloth için devrede olduğu iddia edildi.

Ancak sözleşme gereği, Fırtına'nın bu transferde öncelik hakkı var. Yani Leipzig, oyuncuyu satmaya veya kiralamaya karar verirse, ilk olarak Trabzonspor'a soracak. Karadeniz devi, Sörloth'ün 3 milyon euro'nun üzerindeki yıllık maaşını karşılamaya da hazır. Başkan Ahmet Ağaoğlu hem oyuncu hem de kulüp tarafıyla görüşmeleri bizzat yürütüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.