Heybeliada Deniz Harp Okulu’nda Yangın Paniği! Restorasyondaki Çatı Alev Alev Yandı
Heybeliada Deniz Harp Okulu’nun çatısında restorasyon sırasında yangın çıktı. İtfaiyenin yoğun müdahalesiyle söndürülen yangın havadan görüntülendi.
Heybeliada’nın tarihi sembollerinden biri olan Heybeliada Deniz Harp Okulu, hareketli saatlere sahne oldu. 4 katlı tarihi binanın çatısında restorasyon çalışmaları yürütüldüğü sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çatıdan yükselen dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine adada büyük bir hareketlilik yaşandı.
Ekipler Seferber Oldu: Karadan Müdahale Güçlükle Yapıldı
Olayın ardından bölgeye çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Adanın coğrafi yapısı nedeniyle karadan müdahalenin kısıtlı olduğu alanda itfaiye ekipleri alevleri kontrol altına alabilmek için zamanla yarıştı. Bölgedeki söndürme çalışmaları devam ederken, yangının boyutu ve yaşanan panik dron ile havadan görüntülendi.
Alevler Söndürüldü, Soğutma Çalışmaları Devam Ediyor
Ekiplerin hummalı ve yoğun müdahalesi sonucunda yangın çevredeki binalara sirayet etmeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, muhtemel bir tehlikeye karşı bölgede soğutma çalışmaları titizlikle sürdürülüyor.
Çatıda Geniş Çaplı Hasar Oluştu
Alevlerin teslim aldığı tarihi askeri okulun çatısında geniş çaplı maddi hasar meydana geldi. Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla yetkililer tarafından geniş çaplı bir inceleme başlatıldı.

Kaynak: