Hesaba itiraz eden kadınların darbedildiği iddiası

Hesaba itiraz eden kadınların darbedildiği iddiası

Beşiktaş'ta restoranda gelen hesaba itiraz etmeleri üzerine darbedildiklerini iddia eden üç kadın, suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş’ta bir restoranda fazla gelen hesaba itiraz ettikleri için darbedildiklerini ve alıkonulduklarını iddia eden üç kadın, restoran çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Beşiktaş'ta geçen hafta bir balık restoranında fazla gelen hesaba itiraz etmeleri üzerine restoran personeli tarafından darbedilip mekanda alıkonuldukları ileri sürülen Bihter Asan, Dimağ Mercan ve Tuğçe Özel, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Burada gazetecilere açıklama yapan Özel, bin 700 lira gelmesi gereken hesabın 2 bin 500 lira geldiğini öne sürerek, "Hesaplandığımızda büyük bir fark çıkıyor. Hatta fix menü için 100 lirada anlaştık, insanlardan 120 çekmişler, '20 lira bizim hizmet bedelimiz' demişler. İtiraz ettik, daha sonra bir garsonun 'kapıları kilitleyin' demesi üzerine bütün kapıları kilitlediler'' dedi.

Daha sonra polisi aradıklarını ve durumu anlatıklarını ifade eden Özel, "Tartaklandık. Dışarı çıkmak istediğimizde 'gidemezsin' diye itekleme falan oldu orada. Bir arkadaşımızın kolu mosmor, çünkü garson arkadaş onu kolundan yakalamış ve itmiş. Bir de bardak fırlatma olayımız var. Ben en son 'bu hesap yanlış' diye bağırınca, uzaktan biri bardak fırlattı" diye konuştu.

Daha sonra mekandan dışarıya çıktılarını ve polisi bekledikleri sırada yetkili birinin yanlarına gelerek kendilerinden özür dilediğini anlatan Özel, şunları söyledi:

''Böyle bir şey olamaz. Kimseyi 50 dakika bir yerde tutamazsın. Dalga geçer gibi 'Ne oldu çok mu canın acıdı?’ diye gülemezsin. Şehir eşkıyası mısınız? Restoran mı işletiyorsunuz eşkıyacılık mı oynuyorsunuz Beşiktaş’ın ortasında? Bir cumartesi gecesi kız kıza dışarı çıkmanın ağır bir bedeli var sanırım İstanbul’da. Buna birinin bir şey yapması lazım. Bal gibi de kadına şiddet vardı. Ben erkek olsaydım beni orada tutamazdı. Yumruk yumruğa kavga çıkardı. Kadın olduğumuz için bunu yaşadık. Tutsunlar bakalım 10 tane erkeği bir yere kapatsınlar."

Açıklamanın ardından, kadınlar restoran personeli hakkında suç duyurusunda bulunmak için adliyeye girdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :