HES kodu durumları riskli görülen baba ve kızı denetime takıldı! Hem karantina hem ceza uygulandı

HES kodu durumları riskli görülen baba ve kızı denetime takıldı! Hem karantina hem ceza uygulandı

HES kodu durumlarının 'riskli' olduğu tespit edilen baba ve kızına 4 bin 50’şer lira ceza uygulanarak karantina yurduna yerleştirildi

Kırmızı kategorideki Kırıkkale'de 43 ilin geçiş güzergahında gerçekleştirilen korona virüs denetiminde, HES kodu durumlarının “riskli” olduğu tespit edilen baba ve kızına 4 bin 50’şer lira ceza uygulanarak karantina yurduna yerleştirildi.  

c.jpg 

Korona virüs risk değerlendirme haritasına göre Kırıkkale, 'kırmızı' renk ile 'çok yüksek riskli' iller arasında yer alıyor. Bu nedenle pozitif vaka sayılarının artışının önüne geçmek için denetimler sıklaştırıldı.

cc.jpg

Ulaşımda 43 ilin geçiş noktasındaki kilit kavşakta gerçekleştirilen denetimde, şehirler arası otobüslerde ve özel araçlarla seyahat eden kişilerin 'HES kodu' ile 'seyahat izin belgesi' sorgulaması yapıldı. Ekipler, yolcular ve sürücülere maskesiz seyahat etmemeleri konusunda uyarılarda bulundu. 

ccccccccccccc.jpg

Bölge trafik kontrol noktasında durdurulan bir otomobil sürücüsü B.K. (39) ile kızı A.K.’nin (21) HES kodu sorgulamasında riskli grubunda olduğu tespit edildi. Polis, durumu İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerine bildirdi.

cccc.jpg

Ekiplere durumunu anlatan A.K., astım hastası kızının ambulansla hastaneye götürüldüğünü ve kendisinin de otomobiliyle kızını hastaneden almak için dışarı çıktığını iddia etti. Karantina kurallarını ihlalden 4 bin 50'şer lira para cezası yazılan baba ve kızı, karantina yurduna yerleştirildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.