"Herkesin canı yanıyor"

"Herkesin canı yanıyor"

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Karaman:- "Hakemlerin sonuca etki yapacak çok eleştirileri var. Biz ve diğer takımlar için böyle ama bunu da yine birlikte düzeltmemiz lazım"

RİZE (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, "Hakemlerin sonuca etki yapacak çok eleştirileri var. Biz ve diğer takımlar için böyle ama bunu da yine birlikte düzeltmemiz lazım" dedi.

Karaman, Mehmet Cengiz Tesislerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, herkesin insan olduğunu ve hata yapabileceğini belirterek, dün akşam oynanan Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasında Deniz Ateş Bitnel'in de büyük hatalar yaptığını savundu.

Deniz Ateş Bitnel'in ligin 19. haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda oynadıkları maçı yönettiğini hatırlatan Karaman, şöyle devam etti:

"Dün akşam Galatasaray-Trabzonspor maçını izledim. Çok büyük hatalar var. Bu kadar büyük hatalar yapan birini geçmişteki hatalarıyla da linç etmemek lazım. Trabzonspor'un birçok noktada haklı olduğu görünüyor. Hakemin orada başka hisler alması gerekiyor. Bizim maçta (19. hafta Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçı) penaltı yok, penaltı vermiş. İki tane penaltı vermiş. Çaykur Rizespor'un aleyhine bu sezon verilen penaltı sayısı sekiz. Aleyhimize verilebilecek penaltılar da var. Hakem yetiştirmek gerekiyor ama bunu yaparken genç hakemler böyle maçlara verilir mi? Düşünmek lazım."

Karaman, Galatasaray-Trabzonspor maçının önemli ve büyük maç olduğunu ifade ederek, "Trabzonspor bu ligin büyük takımlarından. Belki bu sezon bulunduğu konum itibarıyla iyi değil ama büyük takım. Büyük takımların kendi aralarında oynadığı maçlarda hakemliğin kitap teorileri değil, başka şeyler olması gerekiyor. Üzücü, empati kurmak lazım. Hakem için üzücü. Trabzonspor 1-0 galipken verilen kararlar, çıkarılan kırmızı kartlar. Bir kulübü gelecek için çok zor duruma düşüren aksiyon. Yetkili kişiler konuyu detaylı araştırıp değerlendirilecektir" diye konuştu.

Yapılan hatalarda her zaman teknik ekibin ve camia yöneticilerinin eleştirildiğini dile getiren Karaman, şunları söyledi.

"Alınan mağlubiyetlerde biz takım olarak, teknik heyet olarak önce kendimize bakıyoruz. Hatalarımız neler? Golleri nasıl yiyoruz? Kendimizi eleştirirken işin içerisine hakemler de giriyor. Hakemlerin sonuca etki yapacak çok eleştirileri var. Biz ve diğer takımlar için böyle ama bunu da yine birlikte düzeltmemiz lazım. Hakemler, yöneticiler, takımlar, taraftarlar ayrı tarafta değil. Biz aynı geminin içerisindeyiz. Hepimize bir görev düşüyor. Görevi doğru şekilde ortaya koyup Türk futbolunu geliştirmemiz lazım. 'Hocayı, yönetimi, futbolcuyu, taraftarı öldür' bu böyle olmaz. Bu işin ulemaları toplanıp doğru şekilde geliştirmesi lazım. Maç maç saymaya gerek yok, herkesin canı yanıyor."


- Kasımpaşa maçı hazırlıkları


Yeşil-mavili futbolcular, Karaman yönetiminde Kasımpaşa maçı hazırlıklarını sürdürdü.

Sakatlığı nedeniyle Almanya'da ameliyat olan Kweuke idmana katılmazken Dhurgham İsmail takımdan ayrı çalıştı. Sakatlıktan kurtulan Sercan Kaya ise takımla birlikte çalışmada yer aldı.

Futbolcular koşunun ardından kondisyon ağırlıkla çalıştı.

"Herkesin canı yanıyor"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :