Her gün yeni rekor: Konya'da bir açılış daha

Her gün yeni rekor: Konya'da bir açılış daha

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan 8 araç kapasiteli BÜSAN İtfaiye Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Merkez, sanayi alanlarındaki yangınlara hızlı müdahale imkanı sunacak.

Konya'da, Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde tamamlanan 8 araç kapasiteli BÜSAN İtfaiye Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, açılışta yaptığı konuşmada, Konya belediyelerinin her gün yeni bir açılış ya da temel atmada rekora imza attığını belirtti ve itfaiye merkezinin sanayi sitelerinin ihtiyacını karşılayacağını vurguladı.

i1.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise merkezin, yeni sanayi alanlarında oluşacak yangınlara daha hızlı müdahale etmek adına önemli bir birim olduğunu ifade etti. Altay, itfaiye teşkilatını güçlendirmek için yapılan çalışmalara dikkat çekerek, geçtiğimiz yıllarda Konya genelinde birçok yeni itfaiye binası inşa ettiklerini ve eğitim faaliyetlerine önem verdiklerini belirtti.

i2.jpg

Başkan Altay, Konya'da özellikle sanayi yangınlarına uzmanlaşmış bir itfaiye biriminin kazandırıldığını ve böylelikle yangınlara daha etkili müdahale edilebileceğini söyledi. Ayrıca, afet ve acil durum müdahale araçlarının alınmasıyla itfaiye personelinin imkan ve kabiliyetlerinin artırıldığını ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yangınlara erken müdahale için başlattığı tanker hizmetinin de önemine değinen Başkan Altay, 700 mahalleye tanker hizmeti verilerek yangınların büyümeden söndürülmesine katkı sağlandığını belirtti.

i3.jpg

Açılış töreninin ardından Başkan Altay, itfaiye merkezi ve acil müdahale araçlarında incelemelerde bulundu ve teşkilata kolaylıklar diledi. Konya'da hizmete giren BÜSAN İtfaiye Merkezi'nin, şehre ve sanayi bölgelerine hayırlı olması temenni edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.