Her 100 kişiden 62'si parazitli

Her 100 kişiden 62'si parazitli

Üçpınar Kasabası'nda yaşayan her 100 kişiden 62'si parazitli. Sağlık probleminin çözümü için bir şey yapılmadığını öne süren Belediye Başkanı Ziya Kuz "Göreve geldiğimden bu yana mesaimin çoğunu, sorunun çözümüne ayırdım" dedi.

Çetin TOFAN

Bozkır'a bağlı Üçpınar Belde Belediye Başkanı Ziya Kuz, kasabada yaşayan her 100 kişiden 62'sinin parazitli olduğunu söyledi.
Üçpınar'a yaptığı hizmetler ve icraatlarıyla ilgili gazetemize açıklama yapan Belediye Başkanı Ziya Kuz, göreve geldiği ilk gün, kasaba nüfusunun yüzde 62'sinin parazit hastası olduğunu öğrendiğini ve bu sorunun, 1963'de yapılan bir araştırma sonucu ortaya çıktığını belirterek şunları kaydetti: "Hastalığın sebebi olarak yine o tarihte yapılan araştırma sonuçlarına göre, sokaklara dökülen atık su gösterilmiş. Sıkıntı bugün hâla devam ediyor."

Başkan seçildikten sonra ilk iş olarak, kasabanın altyapı sorununun çözümü için gerekli çalışmalara başladığını belirten Başkan Ziya Kuz, Yaz aylarında atık suyla birleşen altyapı sorunu, bazen tahammül edilemez boyutlara ulaşılabiliyor. Bunun için su ve altyapı sorununun çözümü konusunda, KOSKİ Genel Müdürlüğümüze bir proje hazırlattık. Piyasa değeri 2 trilyon lirayı bulan bu projeyi KOSKİ Genel Müdürlüğümüz bizden tek kuruş almadan ücretsiz olarak yaptı. Bu manada başta KOSKİ Genel Müdürü Yafez Yüzügüldü ve projenin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İller Bankası tarafından onaylanan projemiz daha sonra Çevre ve Bayındırlık Bakanlığı'na sunuldu. Bakanlıkların onay vermesi halinde projeyi kendi öz kaynaklarımız ve kısa zamanda hayata geçireceğiz" dedi.

Doktor İstiyoruz

Üçpınar Sağlık Ocağı'nda bir ebe 1 hemşirenin görev yaptığını belirten Belediye Başkanı Kuz, 3 binin üzerinde nüfusa sahip kasabanın haricinde 7 köye hizmet veren Sağlık Ocağı'na doktor istediklerini söyleyen Başkan Kuz, "Doktor taleplerimiz, Eylül ayı sonunda yapılacak atamalar sebebiyle reddedildi. Biz en azında atama gerçekleşene kadar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek 1 doktorun haftada 2 gün kasabamızda hizmet vermesini istiyoruz" diye konuştu.

Taşımalı eğitimin yapıldığı kasabadaki Üçpınar İlköğretim Okulu'nda 460 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü ifade eden Kuz, eğitimdeki eksiklikleri şöyle sıraladı: "Okulumuzun branş öğretmenleri eksik. Müzik, İngilizce ve Sınıf öğretmeni eksikliğimizin giderilmesi ve öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim alabilmeleri için İl Milli Eğitim Müdürümüzün desteğini bekliyoruz."

Eleman Sıkıntımız Yok

Belediyede 14 personelin çalıştığını ve 3'ünün emekli olduğunu ifade eden Üçpınar Belde Belediye Başkanı Ziya Kuz, hizmetleri ile icraatları hakkında da şunları dile getirdi:
"Belediyede personel sıkıntımız yok. Zaten kasabamızın çöp toplama işini de özelleştirdik. İş makinesi bulunmayan belediyemize 24 milyar lira değerinde paletli 1 dozer ile DSİ'den 700 milyon liraya aldığımız 1 adet kırıcı kompresör aldık. Ayrıca, kardeş belediyeler desteğiyle kasabamıza 3 çocuk parkı yaptık. Kasabanın çamurlu yollarına bugüne kadar 115 bin adet kilitli taş döşedik. 24 kilometre uzunluğundaki yayla yolumuzu, 1'inci dereceden köy yolu statüsüne aldırdık. Kasabamızın ana arterlerine 3 bin adet çam fidanı diktik ve hepside tuttu.

Bozkır-Hadim-Taşkent-Adiller karayolu kasabamız içerisinden geçmektedir. Karayolları Bölge Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol çerçevesinde mevcut yolun kasaba içindeki 900 metrelik mesafesinin bordür ve kaldırımlarına kilitli taşın döşenmesi işlemlerine başladık. Kısacası, çalışmalarımız her alanda bütün hızıyla sürmektedir."