Hekimler, bugün sandığa gidiyor

Hekimler, bugün sandığa gidiyor

Konya ve Karaman Tabip Odası 2006 yılı Olağan Genel Kurulu başladı. Bugün yapılacak seçimlerde iki liste yarışacak.

Konya ve Karaman Tabip Odası 2006 yılı Olağan Genel Kurulu başladı. Bugün yapılacak seçimlerde iki liste yarışacak.


İl Sağlık Müdürlüğü yemekhanesinde gerçekleştirilen kongrede teşekkül eden Divan Kurulu’nun adından konuşan Konya ve Karaman Tabip Odası Başkanı ve başkan adayı Prof. Dr. Ömer Karahan, “Oda olarak Tabipler Birliği Yasası’nın düzenlenmesinde aktif rol oynadık. Ayrıca meslektaşlarımız için eğitim seminerleri düzenledik. Oda olarak hizmetlerimiz artarak devam edecek” dedi.


Diğer başkan adayı Uzm. Dr. İlhan Nazlısöz de, sağlık sistemindeti çarpıklığa dikkat çekerek “Devlette çalışan hiçbir hekim artık mesleki hazdan söz edememektedir, günde 100 şahsa reçete yazan, bunun yanı sıra angaryalara sıkıştırılmış hekimlerin haz alması beklenemez” dedi. Nazlısöz, değişim için hekimlerin oylarına talip olduğunu kaydetti. 


Konuşmaların ardından faaliyet raporu okunarak gelir- gider raporu oylandı. Bugün yapılacak seçimlerde odaya kayıtlı 1500’e yakın hekim,sandığa giderek yeni başkan ve yönetim kurulunu belirleyecek.