HEDEP ismi Yargıtay'dan döndü

HEDEP ismi Yargıtay'dan döndü

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeşil Sol Parti'nin adının Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirilmesine izin vermedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeşil Sol Parti'nin isminin "Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP)" olarak değiştirilmesine onay vermedi.

Siyasi Partiler Bürosu tarafından incelenen kararda, parti kısa adının, geçmişte devletin bölünmez bütünlüğüne karşı eylemlerde odak olması nedeniyle kapatılan HADEP'i anımsattığı gerekçesiyle uygun görülmediği belirtildi.

Başsavcılık, her iki parti isminin birbirine benzer olması ve karıştırılma ihtimali bulunduğunu vurgulayarak, HEDEP'in HADEP ile ilişkilendirilmesinin istenmeyen bir durum olduğuna hükmetti. Parti ismi değişikliğinin, devletin birliği ve bütünlüğüne yönelik potansiyel tehdit algısını artırabileceği endişesiyle reddedildiği bildirildi.

Yeşil Sol Parti, adını değiştirme kararını Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunmuş, ancak alınan ret kararıyla bu değişiklik gerçekleşmediği ifade edildi. Parti yetkilileri ise karara itiraz etme opsiyonunu değerlendirip değerlendirmeyecekleri konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.