Hedef: Kitap okuyan çoğalsın

Hedef: Kitap okuyan çoğalsın

Kitap Dünyası herkesin kitap okuyabilmesi için Çarşamba ve Pazar günleri arasında tüm kitaplarda yüzde 50 indirim uyguluyor.

Tüm kitaplarda yüzde 50 indirim kampanyası başlatan Kitap Dünyası bu indirimle vatandaşların daha çok kitap okumasını amaçlıyor. Okumanın, kitapla aydınlamanın herkes için çok önemli olduğunu söyleyen Kitap Dünyası sahibi Mustafa Çalışkan, kitapların insanlar için olduğunu, ancak ekonomik, zaman bulamama gibi bahanelerle kitabın hep ikinci planda kaldığını ifade etti. Yaşanan çağın bilgi çağı olduğunun altını çizen Çalışkan şunları söyledi: Kitap ihmal edilecek, erteleyeceğimiz bir durum değildir. Unutulmamalıdır ki dünyayı şekillendiren her zaman kitaplar olmuştur. Biz de bu çağda yaşadığımıza göre bilgi toplumu olmak zorundayız. Bunun yolu da okumaktan geçiyor. Biz toplum olarak okuma alışkanlığı az bir toplumuz. Bunu kimse inkâr edemez. Yaptığımız bu indirimle topluma en azından Konya halkının daha fazla okumasını sağlamak istiyoruz.

OKUMAYAN TOPLUM KALKINAMAZ

Toplum olarak özgür olabilmenin yolunun okumaktan geçtiğini kaydeden Çalışkan, insanlar gibi toplumların da özgür olmasını gerektiğini dile getirdi. Eğitimde ilerleyen toplumun her alanda ilerleyeceğini söyleyen Çalışkan, “Modern, ilerlemiş toplumlara baktığımız zaman o toplumların en büyük özelliklerinin başında okumanın büyük bir öneme sahip olduğunu görürüz. Zaten bizim amacımız okumayı arttırmak. Buna en güzel örneklerden bir tanesi Japonya’dır. Bu ülkeye baktığımız okumak çok ama çok büyük bir öneme sahiptir. Sadece gazete okuyanların sayısı beş milyondur. Başka bir örnek İngiltere’dir. Trenlerde, otobüslerde kitap, okuma alışkanlığı vardır. Bizim ülkemizde ise bu şekilde okuyanlara ‘A şuna bak burada da kitap okunur mu?’ deniliyor. İnşallah bizde toplum olarak bu yargıyı kıracağız” diye konuştu.

BİZİM İNDİRİMİMİZ GERÇEK

Kitaplardaki indirimin her zaman devam ettiğini ifade eden Çalışkan, sadece indirimin olduğu günlerde daha fazla indirim yaptıklarını kaydetti. Vatandaşlarda indirimlere karşı bir önyargı olduğunu söyleyen Çalışkan, “Vatandaşlar yapılan indirimleri normal fiyatların üzerine fiyat ekleyip o fiyatın üstünden indirim yapıldığını zannediyor. Ancak bizim yaptığımız indirimler normal fiyatların üzerinden yaptığımız indirimlerdir. Ben kimseye fiyata fiyat ekleyip indirim yapıyor demiyorum. Sadece vatandaşlarda oluşan önyargıya bir açıklama getiriyorum. Bizim fiyatlarımız internette olan fiyatlarımızla aynıdır. Yani internette farklı dükkanda farklı değil. Bizim indiririmiz tamamıyla vatandaşların daha fazla kitap okumasına yönelik bir indirim” dedi.
EVLERE SİPARİŞ GÖTÜRECEĞİZ

Alanlarında yenilik yapmak için çalıştıklarını kaydeden Çalışkan, bunun için 2010 yılında yeni bir uygulama başlatacaklarını ifade etti. İnternet üzerinden siparişin ötesinde farklı uygulamaya öncülük edeceklerini ifade eden Çalışkan, “Yaşadığımız dönem yenilik dönemidir. Her an kendini yenilemek zorundasın. Bizde bunun için 2010 yılında evlere teslim sipariş dönemimizi başlatacağız. İlerleyen dönemlerde farklı uygulamalar da getirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca kendi yayınlarımız olan ve yurt dışına gönderdiğimiz kitaplarımız da var” diye konuştu.

Yaşar Sarı-Memleket