HDP'liler 'Ne mutlu Türküm diyene'den yine rahatsız oldu! TBMM'de Konya'daki cinayet üzerinden ırkçılık tartışması

HDP'liler 'Ne mutlu Türküm diyene'den yine rahatsız oldu! TBMM'de Konya'daki cinayet üzerinden ırkçılık tartışması

TBMM Genel Kurulunda bütçe görüşmelerinde HDP'liler MHP Grup Başkanvekili Bülbül'ün, 'Ne mutlu Türküm diyene' demesinden rahatsız oldu. Konya'daki Dedeoğulları cinayetini de ırkçı saldırı olarak niteleyen HDP'lilere cevap İçişleri Bakanı Soylu'dan geldi

Bütçe görüşmelerinde ırkçılık tartışması yaşandı. HDP'lileri "Ne mutlu Türküm diyene" ifadesinden rahatsız oldu. Konya'da 7 kişinin öldürüldüğü Dedeoğulları cinayeti ile ilgili Türk-Kürt düşmanlığı iddialarına cevap veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tarafların ifadelerinin ortada olduğuna dikkat çekerek,"Her meseleyi her fırsatı ayrımcılık, tam da bu kürsüden söylendiği gibi ırkçılık, Türkiye'de Kürt-Türk düşmanlığı, kesinlikle ayrımcılık söz konusu değildir. Biz Müslümanız, Türküz. Kürtler de bizim kardeşimizdir" dedi.

TBMM Genel Kurulunda bütçe görüşmeleri devam ediyor. MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Türk milletini ırkçılıkla suçlamanın alçaklık olduğunu belirterek, "'Kalkıp adam ülkücüyüm" diye saldırmış. Ne münasebet, sayıyorsunuz sizin için makbul olan HDP'li olan Kürt'tür onun dışındakileri Kürt saymıyorsunuz. Onlar Kürt kökenliymiş. Siz Kürt müsünüz?" ifadelerini kullandı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, MHP milletvekillerinin "Ne mutlu Türküm diyene" dediklerini hatırlatarak, "Biz de "Ne mutlu insanım" diyoruz. Biz Türkleri de Kürtleri de Arapları da aynı oranda seviyoruz. Sizi destekleyen ülkü ocakları, siz de bunu destekliyorsunuz. Şu anda suç duyurusu yapıyorum" diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Bülbül ise Türkiye'nin 350 bin Kürdü bağrına bastığını hatırlatarak, kendilerinin Kürt düşmanı olmadığının altını çizdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya'daki Dedeoğulları olayı olduğu anda olay yerine intikal ettiklerini belirterek, "Orada ailenin büyükleriyle beraber Konyalı milletvekilleriyle birlikte olduk, ailenin büyüklerinin ilk söylediği ifade edilen baş sağlığı diledim. Bu olayın kabul edilemez olduğunu söylemek gereksizdi, bu bir katliam. Bu hiçbirimiz tarafından kabul edilemeyecek, hiç bir tarafa sığdırılamayacak. Ailenin en büyüğü orada "Sayın Bakan bu olayın Kürt-Türk meselesiyle bir ilgisi yok" dedi.

Bakan Soylu konu ile ilgili şu ifadedeleri kullandı:

Birinci sebep, orada bir konuşma yaptık, onlar da değerlendirme yaptılar, başsağlığı dileyip ayrıldık. 7 kişi hayatını kaybetti ve bu 7 kişinin katili yaklaşık 3 gün sonra yakalandı. Arkadaşlarımız burada hakikaten önemli bir çaba sarf ettiler. Yakalanmaması başka sonucu getirebilirdi. Bu 12 Mayıs'taki kavgadan sonra 6 kişinin tutuklanmasından sonra bir ifadede belirli cümleler ortaya konuldu.

Maktullerden Sibel Dereli karakolda "Biz o zaman kızgınlıkla bu ifadeyi verdik. Burada ayrımcılıktan dolayı husumet söz konusu değildir" dedi. Her meseleyi her fırsatı ayrımcılık, tam da bu kürsüden söylendiği gibi ırkçılık, Türkiye'de Kürt-Türk düşmanlığı, kesinlikle ayrımcılık söz konusu değildir. Biz Müslümanız, Türküz. Kürtler de bizim kardeşimizdir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.