HDP'li Semra Güzel’in dokunulmazlığı 2 ayrı dosyadan kaldırıldı

HDP'li Semra Güzel’in dokunulmazlığı 2 ayrı dosyadan kaldırıldı

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığı, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan iki ayrı dosyadan kaldırıldı

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in iki ayrı dosyadan dolayı dokunulmazlığı kaldırıldı.

TBMM Genel Kurulu'nda HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, hakkında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan iki ayrı dosya görüşmeleri yapıldı. Görüşmelerin sonunda yapılan oylamada HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in iki ayrı dosyadan dokunulmazlığı kaldırıldı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, 2017 yılında Adıyaman'daki operasyonda öldürülen PKK'lı terörist Volkan Bora'yla çektirdiği fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Türkiye'nin gündemine oturan olayın ardından Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılıp yargılanması için hazırlanarak TBMM'ye gönderilen fezleke, TBMM Genel Kurulu'na sunulmuştu.

Semra Güzel'in yasama dokunulmazlığı, TBMM Genel Kurulunda yapılan oylamayla kaldırıldı.

Fotoğrafları çözüm sürecinde çekildi diyerek savunmuştu

PKK'lı bir teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, partisinden istifa etmiş ve dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili oluşturulan Meclis Hazırlık Komisyonu'nda savunma yapmıştı.

Partisinin Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu aracılığıyla savunmasını yapan Semra Güzel, fotoğrafların çözüm süreci döneminde çekildiğini, PKK'lı terörist Volkan Bora ile üniversite yıllarında arkadaş olduğunu, duygusal yakınlık sonucunda da aile arasında sözlendiklerini söylemişti.

Güzel, 2013 yılındaki çözüm sürecine atıfta bulunarak, "Bu süreçte taraflar arasında bir mutabakat oluşmuş, devlet yetkilileri ve çeşitli heyetler tarafından haberde bahsedilen bölgelere gidiş-gelişler yaşanmıştır. Birçok kişi gibi ben de bahsi geçen bölgeye gittim ve görüştük" diyerek kendisini savunmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.