HDP Van Milletvekili Hezer'e tepkiler

HDP Van Milletvekili Hezer'e tepkiler

Eskişehir, Bilecik ve Çanakkale'de bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesine tepki gösterdi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir, Bilecik ve Çanakkale'de bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesine tepki gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşananların hiçbir şekilde kabul edilebilir olmadığını dile getirerek, HDP zihniyetinin bir an evvel içinde bulunduğu yanlıştan çıkması gerektiğini bildirdi.

HDP'li milletvekillerinin alınan oyların hakkını vermek için Mecliste temsili sağlamaları gerekirken, halkı kaosa sürüklediğini belirten Karaman, şunları kaydetti:

"Sur dibinde çukur kazarak ülkeyi karanlığa çekmek isteyenler emellerine ulaşamayacaklardır. O halkın iradesini heba eden bu insanlar hesap vermelidir. Gönlüm arzu ediyor ki zararın neresinden dönülürse kardır felsefesiyle yaptıkları hatadan dönsünler. Fakat milletin iradesini çukurlara doldurmaya devam ederlerse dönülemez bir yola girdiklerinin de farkında olmalılar. Güvenlik görevlilerimizi, askerlerimizi şehit edip, ülkemizin batısında yaşan vatandaşları kışkırtarak bir şeyler elde edeceğini düşünüyor olsalar da, bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü bozamayacaklar. Dünyanın hiç bir coğrafyasında Türk ve Kürt kardeşliği gibi bir kardeşlik göremezsiniz. Teröriste taziyeye gidenler bu iki kardeşi birbirine düşüremediği halde hala çaba gösteren insanlardır. HDP'li vekiller ayyuka çıkmış bir şekilde demokratik siyaset alanını terör baskısı altına almaya çalışıyorlar."

- "Katil olan birine taziyeye gidilmesi ülkeye hakarettir"

Eskişehir Genç İş Adamları Derneği Şube Başkanı Serkan Zengin, durumun net bir şekilde terör olayı olduğunu vurgulayarak, taziyeye gidilen insanın bir vatan haini, katil olduğunu söyledi.

Zengin, ülkenin birlik ve beraberliği üzerine oynanan bu oyunun bozulacağına emin olduğunu belirterek, "Ankara'da yaşanan patlama olayını gerçekleştiren teröristin taziyesine gidilmesi kesinlikle suçtur. Katil olan birine taziyeye gidilmesi ülkeye hakarettir. Bu davranışta bulunanların içlerinde iyi niyet barındırdıklarını düşünmüyorum. Bu toplumda böyle kişilere yer yoktur. Kaldı ki mecliste asla olmamalıdır" dedi.

- Bilecik

Memur-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin terör konusunda tavrını net olarak ortaya koyması gerektiğini vurguladı.

Teröre karşı tepkinin en üst perdeden dillendirilmesinin büyük bir önem arz ettiğine işaret eden Selöz, şöyle devam etti:

"Ankara'da 29 vatandaşımızın katledildiği terör saldırısı hepimizi derinden yaralamıştır, üzmüştür. Fakat bu olay bir şeyi de ortaya çıkarmıştır. Mecliste grubu bulunan siyasi partilerimizden en azından 3'ünün bir araya gelerek ortak bir deklarasyon yayınlaması milli, birliğimiz ve bütünlüğümüz açısından son derece önemli bir duruştur. Bu deklarasyona imza atmayan bir siyasi parti tavrını, duruşunu milletten yana, vatanından yana, devletten yana değil, terörden ve teröristten yana olduğunu bir kez daha ortaya koymuş ve bu milletimiz nezdinde büyük bir tepki çekmiştir. Bunun üzerine Van Milletvekili Tuğba Hezer'in şehitlerimizin ailelerine değil, mecliste yayınlanan deklarasyona imza atmak değil tam aksine saldırıyı gerçekleştiren teröristin cenaze taziyesine gitmesi onlarla beraber görüntü vermesi milletimizi toplumumuzu ayriyeten yaralamıştır."

- Çanakkale

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Çanakkale Şube Başkanı Ali Osman Yıldız, "Patlamaya sebep olan teröriste taziye ziyareti, bu ülkenin sabır noktasının son halidir" dedi.

Yıldız, Hezer'in ziyaretinin ne anlama geldiği konusunda hemen herkesin fikrini söylediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da konuyla ilgili açıklama yaptığına değinen Yıldız, "Bu ülke için yapılabilecek en büyük ihanet olduğunu düşünüyorum. HDP milletvekilleri, TBMM'de olduklarını unutmasınlar. Meclisin milletin makamı olduğunu bilmeleri gerekiyor. Temsil ettikleri halkın onları desteklemediğini artık herkesin gördüğüne, onların da görmesi gerektiğine inanıyoruz. Ankara'da patlamaya sebep olan teröriste taziye ziyareti, bu ülkenin sabır noktasının son halidir" diye konuştu.

Yıldız, teröre destek veren TBMM üyelerinin milletvekilliğinin düşürülmesinden yana olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Güneydoğu bölgesindeki olaylarla alakalı, orada yerel halk, HDP milletvekilinin bu yaptığını ve HDP'nin orada uygulamak istediklerini çözmüş ve destek vermemektedir. Buna şahit olduk. Oradaki vatandaşlarımızla, arkadaşlarımızla irtibatımız var. Onların da hedeflerinin artık Türkiye'nin büyük Türkiye olması olduğunu görüyoruz. Hayırlısıyla bu ülkenin bu badireyi atlatıp, önünün açık olduğunu ve dünyada gelişmiş ülkeler seviyesinde bulunduğunu bütün dünya görecektir."

HDP Van Milletvekili Hezer'e tepkiler

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :