HDP Şırnak Milletvekili Encü:

HDP Şırnak Milletvekili Encü:

"Tehditlerle dizayn edilen bir iç muhalefetin açıkçası orada durmaması gerekiyor. Tümüyle istifa edip, HDP'ye geçmesi gerektiği inancı içerisindeyiz"

ANTALYA (AA) - HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, CHP yönetiminin milletvekillerini dokunulmazlık konusunda tehdit ettiğini savunarak, "Tehditlerle dizayn edilen bir iç muhalefetin açıkçası orada durmaması gerekiyor. Tümüyle istifa edip, HDP'ye geçmesi gerektiği inancı içerisindeyiz." dedi.

HDP Antalya İl Kongresine katılmak için Antalya'da bulunan Encü, Atatürk Parkı'ndaki bir işletmede düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır'da gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ölümüne neden olanların hesap vermesi gerektiğini belirterek, bunu da HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıkça ifade ettiğini kaydetti.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Encü, "CHP geçmişte Deniz Gezmiş'in idamında nasıl rol oynadıysa, HDP'nin, Kürt halkının ve diğer halkların iradesine darbe vurulmasında da CHP etkin bir rol oynadı ve tarih önünde halklar kendilerinden hesap soracaktır." diye konuştu.

Encü, CHP'de dokunulmazlık konusunda yoğun tartışmaların yaşandığını belirterek, parti içinde dokunulmazlık konusuna karşı çıkan çok sayıda insan bulunduğunu iddia etti.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının iptali konusunda CHP'li vekillerden destek istediklerini vurgulayan Encü, şöyle konuştu:

"Bizler o demokrat insanlara, 'Gelin, birlikte dilekçe verelim 110 dilekçeli imza ile bu yasanın iptali için Anayasa Mahkemesine gidelim' dedik. Ama ne yazık ki buna katılmadılar. İmza veren insanlar üzerinde yoğun baskı oluşturdular. Hem genel başkan tarafından hem de grup başkan vekilleri tarafından o insanlar tehdit edildi. İmza verenin CHP'den atılacağı, CHP'de işi olmayacağını söylediler. Böyle tehditlerle dizayn edilen bir iç muhalefetin açıkçası orada durmaması gerekiyor. Tümüyle istifa edip, HDP'ye geçmesi gerektiği inancı içerisindeyiz."

Encü, CHP'nin etkin bir anamuhalefet görevini yerine getirmediğini, sürekli sorun çıkartan yer ve pozisyonda bulunduğunu bildirdi.

HDP olarak sorunu parlamento zemini üzerinde çözmeye çalıştıklarını savunan Encü, "Biz her şeyin şeffaf olması gerektiğini söylüyoruz. Ama CHP bu sorunun bu şekilde çözülmesi gerektiği söylerken öte yanda anayasaya aykırı bir yasanın geçmesine 'Evet' diyor, bu başlı başına bir çelişkidir." dedi.

Encü, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda CHP'nin samimi olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"CHP'nin, bir askeri vesayetin etkisi altında olduğunu her defasında gösteriyorlar. Diğer taraftan dokunulmazlıkla aslında hedefin HDP olduğunu, HDP'nin iradesini, halkların iradesini de parlamentodan çıkarılmak istendiğini defalarca dile getirdik. Dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı değiliz. Biz halkların sesinin kıstırılmasına karşıyız. Zaten 7 Haziran'dan sonra 80 vekille, 'Dokunulmazlıklar kaldırılsın, tüm vekillerin dokunulmazlıkları kalksın' diye dilekçe vermiş bir partiyiz. Kürsü dokunulmazlığı dışında hiçbir dokunulmazlığın olmaması gerektiği inancı içerisindeyiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :