HDP Parti Meclisi sonuç bildirgesi yayımlandı

HDP Parti Meclisi sonuç bildirgesi yayımlandı

Bildirgeden: - "Bugün hem umudun büyütülmesi hem de farklılıklarına rağmen demokrasi mücadelesinde bir tarafta duranların ortaklıklarını geliştirmeleri zamanıdır"

ANKARA (AA) - HDP Parti Meclisi sonuç bildirgesinde, "Bugün hem umudun büyütülmesi hem de farklılıklarına rağmen demokrasi mücadelesinde bir tarafta duranların ortaklıklarını geliştirmeleri zamanıdır" ifadesine yer verildi.

Parti Genel Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Parti Meclisi'nin 11-12 Şubat'taki 1. Olağan Toplantısı'nın ardından 5 maddelik sonuç bildirgesi yayımlandı.

Bildirgede, 6 aylık dönemde 7 kentin 20 ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasaklarının, toplamda 377 günü bulduğu belirtilerek, "Bu politikalara rıza göstermeyen toplum kesimlerinin talepleri silahla, baskı ve zulümle, tehdit ve korku imparatorluğu büyütülerek bastırılmaya çalışılmaktadır" iddiasında bulunuldu.

"HDP, Suriye'de demokratik ve eşitlikçi, çoğulcu bir düzenin kurulması mücadelesinde yerini ve safını, IŞİD barbarlığına karşı insanlık onurunu koruma mücadelesini sürdürenlerin yanı olarak belirlemiştir" ifadelerinin kullanıldığı bildirgede, şunlar kaydedildi:

"Bizler zulme karşı toplumun örgütlü duran ve muhalefet yapan umuduyuz. Bugün hem bu umudun büyütülmesi hem de farklılıklarına rağmen demokrasi mücadelesinde bir tarafta duranların ortaklıklarını geliştirmeleri zamanıdır. Türkiye'nin yeni ve demokratik bir idari yapıya, özgürlükçü, sivil, eşitlikçi, sosyal ve demokratik bir anayasaya ama en önemlisi gelişmiş bir toplumsal barışa olan ihtiyacı ancak bu sayede gerçekleştirilebilir. HDP, bu doğrultudaki çalışmalara kendi önerileri ile güçlü bir şekilde katılma kararlılığındadır. Barış, artık sadece silahların susması değildir, aynı zamanda yeni bir Türkiye'nin kurulması mücadelesidir."

"Yeni yaşamı kurmanın, evrensel insan hakları ve hukuk ilkeleriyle uyumlu bir demokratik işleyişi tesis etmenin, sosyal bir Türkiye'de yaşamanın yolunun demokrasi cephesini güçlendirerek, birlikte hareket etmekten geçtiği" görüşüne yer verilen bildirgede, "Ya zulüm ve baskı kazanacak ya da demokrasi, eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelesi. Seçim ve karar hepimizin" ifadesi kullanıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler