HDP heyetinin IKBY ziyareti

HDP heyetinin IKBY ziyareti

IKBY Başbakanı Barzani, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve beraberindeki heyeti Erbil'deki Başbakanlık Konutu'nda kabul etti

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyeti Erbil'deki Başbakanlık Konutu'nda kabul ettiği bildirildi.

IKBY Başbakanlık resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Demirtaş başkanlığındaki heyeti karşılayan Barzani, parti tarafından atılan adımları desteklediğini ifade etti.

Siyasi partiler arasında diyaloğun olmasının sorun ve karışıklıkları azalttığını belirten Neçirvan Barzani, şu anda karşı karşıya oldukları tehlikeler ve bölgenin durumu için bunun gerekli olduğuna vurgu yaptı.

Taraflar arasında karşılıklı anlayış ve sonuç verecek bir diyaloğun oluşması için atılacak tüm adımlara şahsen ve IKBY olarak destek vereceklerini kaydeden Barzani, bunu olumlu bir adım olarak tanımladı.

Çözüm Süreci'ne de değinen IKBY Başbakanı Barzani, Türkiye'deki Kürt sorununun sadece barış, diyalog ve karşılıklı anlayış yoluyla çözülebileceğinin altını çizerek, silahın hiçbir şekilde çözüm olmayacağını, kimseye hizmet etmeyeceğini söyledi.

Selahattin Demirtaş ise HDP'nin siyasi partiler arasında diyalog sürecini başlattığını belirterek, Barzani'nin bunu desteklemesini istedi.

Çözüm Süreci'nde Barzani'nin önemli bir rolünün olduğunu hatırlatan Demirtaş, sürecin tekrar başlaması için her zaman olduğu gibi destek vermeye devam etmesi talebinde bulundu.

Demirtaş ve beraberindeki heyet, daha sonra Kürdistan İslami Birlik Partisi (YEKGIRTU) Genel Sekreteri Selahaddin Bahaddin ve İslami Toplum Partisi (KOMELA) Genel Sekreteri Ali Bapir'i de ziyaret etti.

HDP heyeti, Erbil ziyaretinin ilk gününde IKBY Başkanı Mesut Barzani ve STK temsilcileriyle bir araya gelmişti. Heyetin, ziyaretin yarın Kerkük ve daha sonra Süleymaniye kentlerini ziyaret etmesi bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :