HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

"Gözaltına alınanlar sadece Gülten Kışanak, Fırat Anlı, Ayla Akat değil. Gözaltına alınan, bugün saldırıya uğrayan bizleriz. Oy veren hepimiz, o siyasetçileri seçen her birimiz bugün saldırı altında"

İSTANBUL (AA) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Gözaltına alınanlar sadece Gülten Kışanak, Fırat Anlı, Ayla Akat değil. Gözaltına alınan, bugün saldırıya uğrayan bizleriz. Oy veren hepimiz, o siyasetçileri seçen her birimiz bugün saldırı altında." dedi.

HDP Başakşehir İlçe Teşkilatınca düzenlenen halk buluşmasında Yüksekdağ, 24 belediyeye kayyum atandığını anımsatarak, " 'Kayyum, kayyum' diyorlardı, 24 belediyemize el koydular. Ne yapıyorlar o belediyelerde? Yaptıkları tek şey o belediyeleri zulüm karargahına çevirmek." dedi.
Kayyum atanan belediyelerde, kayyum atanmasından önce zor şartlar altında hizmet üretildiğini dile getiren Yüksekdağ, şunları söyledi:

"Bizler çok iyi biliyoruz ki bugün gözaltına alınanlar sadece Gülten Kışanak, Fırat Anlı, Ayla Akat değil. Gözaltına alınan, bugün saldırıya uğrayan bizleriz. Oy veren hepimiz, o siyasetçileri seçen her birimiz bugün saldırı altında. Ve bu saldırıyı da sadece gözaltında olan, doğrudan saldırıya maruz kalanlar değil, hepimiz birlikte göğüsleyeceğiz. Bugün bilinçli, sistematik ve organize bir şekilde darbeci bir terör yapılanmasını destekleyenler, besleyenler, örgütleyenler, utanmadan, sıkılmadan HDP Eş Belediye Başkanlarını terör örgütünü yasadışı yollarla beslemekle itham ediyorlar."

Yüksekdağ, Gülten Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasının "yeni bir özgürlük seferberliğinin" gerekçesi olduğunu sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :