HDP Ergene İlçe Başkanlığı iftarı

HDP Ergene İlçe Başkanlığı iftarı

TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Buldan:- ''Ölümden de korkmuyoruz, cezaevinden de korkmuyoruz. Dokunulmazlıklarımız kaldırıldı ancak bizler siyaset yapmaya, sizlerin yanınızda olmaya her halükarda devam edeceğiz''

TEKİRDAĞ (AA) - TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, ''Ölümden de korkmuyoruz, cezaevinden de korkmuyoruz. Dokunulmazlıklarımız kaldırıldı ancak bizler siyaset yapmaya, sizlerin yanınızda olmaya her halükarda devam edeceğiz.'' dedi.

Ergene ilçesinde partisi tarafından düzenlenen iftar programına katılan Buldan, yemek sonrası yaptığı konuşmada, partisinin 59 milletvekilinin yapılan çalışmalarla birlikte dokunulmazlıklarının kaldırıldığını hatırlattı.

Şu anda Türkiye'nin gündeminde, HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının olduğunu savunan Buldan, "Dokunulmazlıklarımız kaldırıldı. Evet, bizlerin HDP'li milletvekillerinin, yani sizlerin iradesiyle seçilen, sizlerin oylarıyla seçilen 59 milletvekilinin dokunulmazlıkları Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda, AK Parti, CHP ve MHP'nin oylarıyla kaldırılmış bulunuyor.'' ifadelerini kullandı.

Buldan, bundan sonra da halk neredeyse kendilerinin orada olacağını anlatarak, şunları söyledi:

"Bundan sonra da öncesinde olduğu gibi sizin yanınızda, sizin sofranızda, sizin taziyenizde, sizin düğününüzde olacağız. Bizleri sizlerden ayıramayacaklar. İşte bunun için diyoruz ki ölümden de korkmuyoruz, cezaevinden de korkmuyoruz. Dokunulmazlıklarımız kaldırıldı ancak bizler siyaset yapmaya, sizlerin yanınızda olmaya her halükarda devam edeceğiz.''

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :