Hazreti Mevlana doğumunun 814'ncü  yılında Şerbet-i Veladet programıyla anıldı

Hazreti Mevlana doğumunun 814'ncü yılında Şerbet-i Veladet programıyla anıldı

Hazreti Mevlana’nın 814’üncü doğum yıl dönümü etkinlikleri Şerbet-i Veladet programı kapsamında, Mevlana Müzesi'nde Gülbang Duası, Sultan Selim Camii'nde Mevlid-i Şeri icra edildi

Hazreti Mevlana’nın 814’üncü doğum yıl dönümü etkinlikleri devam ediyor.

Mevlâna’nın 814. Doğum Yıldönümü, Şerbet-i Veladet programı kapsamında, Mevlana Müzesi'nde Gülbang Duası yapıldı ve Sultan Selim Camii'nde Mevlid-i Şerif icra edildi.

Bu yıl 7.'si düzenlenen Geleneksel Hz. Mevlana'nın 814. Doğum Günü Etkinlikleri Şerbet-i Veladet programına Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun, Orhan Erdem, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru ve çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Programa katılan heyet Program sonrasında aslına uygun olarak yenilenen Kubbe-i Hadra çinilerini inceledi.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.