Hayvanseverlerden sokak hayvanları için eylem

Hayvanseverlerden sokak hayvanları için eylem

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de hayvan hakları savunucuları ve hayvanseverler, Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik öngören tasarının geri çekilmesi için...

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de hayvan hakları savunucuları ve hayvanseverler, Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik öngören tasarının geri çekilmesi için eylem yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen hayvan hakları savunucuları adına konuşan Fırat Ayyıldız, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik öngören tasarının geri çekilmesi ve yeniden düzenlenmesini istedi.

Hiçbir hayvanın kaderine terk edilemeyeceğini vurgulayan Ayyıldız, şunları kaydetti:

"5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik yapılması için Orman Su İşleri Bakanlığınca hazırlanan, özellikle sokak hayvanları için sürgün ve ölüm içeren yasa tasarısı, katliamlara sebep olmadan çekilmeli ve yeniden hazırlanmalıdır. Talebimiz, bu tasarının sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, veteriner hekimler odaları ve baroların hayvan hakları komisyonlarının da katılımı ile tekrar görüşülüp çözüm odaklı olarak ve sokağın gerçeklerine, eko dengeye, vicdani ve insani koşullara uygun olarak yeniden hazırlanmasıdır."

Eyleme katılanlar, sokak hayvanlarının fotoğraflarını ve "Dünya kocaman hep beraber yaşayabiliriz" yazılı pankartlar taşıdı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :