Hayvanlara elektrikli ısıtıcıyla koruma

Hayvanlara elektrikli ısıtıcıyla koruma

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kedi ve Köpek Rehabilitasyon Merkezindeki hayvanlar, elektrikli ısıtıcıyla soğuk havadan korunuyor

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kedi ve Köpek Rehabilitasyon Merkezindeki hayvanların, elektrikli ısıtıcılarla soğuktan korunması sağlanıyor.

Merkez Eyyübiye ilçesi Yenice Mahallesi'ndeki rehabilitasyon merkezi, eşek, köpek ve kedilerden oluşan yüzlerce hayvana ev sahipliği yapıyor.

Ekiplerin sokaklardan topladığı ve duyarlı vatandaşlar tarafından merkeze getirilen hayvanların tedavisi, aşılaması ve bakımları, 2 veteriner ile 8 personel tarafından gerçekleştiriliyor.

Günün belirli saatlerinde temizlikleri yapılan, günde üç kez mama verilen hayvanlar, soğuk havadan elektrikli ısıtıcılar ve battaniyelerle korunuyor.

Veteriner Şahin Apaydın, AA muhabirine, 250 hayvan kapasiteli merkezde, 190 köpek, 8 kedi ve 3 eşeğin bulunduğunu söyledi.

Kentte son günlerde kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğunu belirten Apaydın, şunları kaydetti:

"Günün 24 saati hayvanlara hizmet veriyoruz. Burada sıcak ortamda bakım ve tedavilerini yapıyoruz. Soğuktan etkilenmemeleri için özellikle hasta hayvanları battaniyelerle koruyoruz. Barınakları elektrikli ısıtıcılarımızla ısıtıyoruz. Hayvanların vücut ısılarının düşmemesi ve ölümlerin olmaması için bu çok önemli. Şanlıurfa yaz aylarında çok sıcak oluyor. Bu nedenle gelecek aylarda barınağa püskürtmeli, su basınçlı sistem kurmayı planlıyoruz."

Sokakta soğuk havadan etkilenen iki yavru köpeği aracıyla merkeze getiren Halit Akbaş da hayvanların da can taşıdığını kaydederek, "Onlara merhamet edelim ki Allah da bizlere merhamet etsin. Burada köpeklerin bakımı yapılıyor. Bu güzel hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler