Hayvanat bahçesinin "minikleri"ne ilgi

Hayvanat bahçesinin "minikleri"ne ilgi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı, dünyaya gözlerini yeni açan sakinleri ile yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor- Burada her türden hayvanı görme fırsatı bulan ziyaretçiler, yavrusu bulunan maymun, ceylan ve kanguru

ANTALYA (AA) - ORHAN ÇİÇEK - Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'nda dünyaya gelen yavrular, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Kepez ilçesindeki 330 dönümlük orman arazisinde yer alan ve 130'u aşkın türde bin 500'e yakın hayvanın bulunduğu hayvanat bahçesi, kente gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Baharın gelmesiyle dünyaya gözlerini açan yavrular, hayvanat bahçesinin en fazla ilgi gören sakinleri.

Bahçede her türden hayvanı görme fırsatı bulan ziyaretçiler, yeni doğum yapan maymun, ceylan ve kangurulara ise özel ilgi gösteriyor. Bazı ziyaretçiler, bakıcısının özenle ilgilendiği ceylan yavrularına dokunarak sevgilerini ortaya koyuyor.

Anne maymunlar kendilerine sıkı sıkıya sarılan yavrularını koruma içgüdüsüyle ziyaretçilerden uzak durmayı tercih ediyor.

- "Doğumlarla hayvan sayımız artıyor"

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Veteriner Hekimi Dr. Aygül Arsun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin tarihi ve turistik yerlerinin yanında hayvanat bahçesinin de yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından olduğunu söyledi.

Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçelerinden biri olduklarını belirten Arsun, "Baharla birlikte doğumlar başladı ve hayvan sayımız hızla artıyor. Ceylanlardan 13 yavru aldık. Primat grubunda da maymunlar yavrulamaya başladı. Yine aynı şekilde geyikler ve dağ keçileri de yavruluyor ayrıca bir de dişi zebra yavrumuz oldu." dedi.

Kanatlı hayvanlarda da civcivlerin çıkmaya başladığını ifade eden Arsun, hayvanat bahçesinde çok verimli bir dönem geçirdiklerini kaydetti. Ziyaretçilerin de her geçen yıl katlanarak arttığını dile getiren Arsun, şöyle konuştu:

"Bahçemiz baharla birlikte çok yoğun ilgi görüyor. Bu dönemde en çok da okullardan ziyaretçi alıyoruz. Hafta sonları da her yaş grubundan vatandaşlar bahçemizi ziyarete geliyor. Yeni hayvan türleri ve yeni yaşam alanlarıyla birlikte ziyaretçi sayımızı her geçen yıl artırıyoruz. Geçen yıl 800 bin ziyaretçi almıştık, bu yıl şimdiden bu sayıya ulaştık diyebiliriz."

Kayseri Hayvanat Bahçesi'nden getirdikleri puma, lama ve papağanla hayvan türünü artırdıklarını kaydeden Arsun, mevcut barınakları iyileştirmeye, piknik ve yeşil alanları da zenginleştirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :