Hayrat İnsani Yardım Derneğinden Arakanlı Müslümanlara yardım

Hayrat İnsani Yardım Derneğinden Arakanlı Müslümanlara yardım

Derneğin "Arakan'a Sessiz Kalma" kampanyası kapsamında toplanan giysiler, Arakanlı Müslümanlara sığındıkları Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesinde dağıtılmaya başlandı

COX'S BAZAR (AA) - Hayrat İnsani Yardım Derneğince Arakanlı Müslümanlara yardım için toplanan giysiler, Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesindeki sığınmacılara dağıtılmaya başlandı.

Derneğin Genel Müdürü Hamza Tuğbay Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Arakan'a Sessiz Kalma" kampanyası kapsamında toplanan kıyafetlerin bin Arakanlı Müslüman'a dağıtılacağını söyledi.

Yardım çalışmaları kapsamında, Arakanlı mültecilerin sağlık taramasının devam ettiğini belirten Ataman, Bangladeş sınırında da faaliyetlerin sürdüğünü aktardı.

Arakanlı 7 bin kişinin sınırda bekletildiğini, Bangladeş yetkililerinin bu kişileri "vatansız insanlar" diye tanımladığını anlatan Ataman, "Bu insanların geçişlerine izin vermiyorlar. Önümüzdeki günlerde yeni kamplara yerleştirilmek üzere bekliyorlar. Sağlık koşulları oldukça yetersiz." dedi.

Ataman, Arakan'dan Bangladeş'e bir milyon kişinin göç ettiğini, bunların yüzde 50'sinin çocuk olduğunu vurgulayarak, çocukların yetersiz yaşam koşullarından dolayı solunum yolu enfeksiyonu geçirdiğini ve temiz suya ulaşamadıkları için ishal vakalarıyla karşı karşıya kaldığını bildirdi.

Çocukların eğitim ihtiyacı olduğuna da değinen Ataman, "Bölgede bilhassa Arakan'dan göç etmiş hafızlar var ama yeterli Kur'an-ı Kerim ve Elifba kitabı olmadığı için çocuklara Kur'an eğitimi veremediklerini söylüyorlar. Dernek olarak önümüzdeki günlerde bölgeye Kur'an-ı Kerim ve elifba kitaplarımızı da ulaştıracağız. Ayrıca yardım faaliyetleri kapsamında, bugün giysi dağıtımına da başladık." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :