HAYRAT Derneği Cerablus'ta yardım kolileri dağıttı

HAYRAT Derneği Cerablus'ta yardım kolileri dağıttı

Derneğin Kahramanmaraş temsilcisi Köşger: - "Özellikle ekmek fırınını bir an önce açmak istiyoruz çünkü ekmeğe çok ihtiyaç var"

GAZİANTEP/HALEP (AA) - HAYRAT İnsani Yardım Derneği Cerablus'ta, Türkiye'deki yardımseverler tarafından temin edilen gıdaların bulunduğu yardım kolileri dağıttı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın yürütüldüğü ilk merkez olan Cerablus'ta hayat normale dönmeye başladı.

Türkiye'den yola çıkan bazı yardım kuruluşları, Cerablus halkına insani yardımı ulaştırıyor. Bu kapsamda HAYRAT İnsani Yardım Derneği Türkiye'deki hayırseverlerden topladığı 500 koli gıda yardımını, kent merkezinde ve bazı köylerde Özgür Suriye Ordusu tarafından belirlenen evlere dağıttı.

Yardım kolisi alan Cerabluslular, yetkililere ve Türkiye halkına teşekkür etti.

Yardımları organize eden HAYRAT İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş Temsilcisi Muhammed Ubeyd Köşger, AA muhabirine yaptığı açıklamada Cerablus'un terör unsurlarından temizlendiğini hatırlatarak, halkın normal hayatına dönmesi için yardıma ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yardımların devam edeceğini belirten Köşger, "Önümüzdeki günlerde inşallah Cerablus'a bir aşevi kuracağız. Şu an onun çalışmasını yapıyoruz. Özellikle ekmek fırınını bir an önce açmak istiyoruz çünkü ekmeğe çok ihtiyaç var. Bizim kolilerin içinde çay, yağ, pirinç, mercimek gibi temel ihtiyaçlar var." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :