Hayrabolu'da 35 yıllık lezzet: Çerkezmüsellim köftesi

Hayrabolu'da 35 yıllık lezzet: Çerkezmüsellim köftesi

Tekirdağ'ın ünlü "Çerkezmüsellim köftesi" lezzetiyle 35 yıldan bu yana damak tadına düşkün olanları bölgeye çekmeye devam ediyor - İlçede köftecilik yapan Mahmut Yalçın:- "Hedefimiz; bu tadımızı tüm Türkiye'ye ulaştırmak. Yolu Trakya Bölgesi'ne düşen vata

TEKİRDAĞ (AA) - SEDAT KARA - Hayrabolu ilçesinin ünlü "Çerkezmüsellim köftesi" lezzetiyle 35 yıldan bu yana damak tadına düşkün olanları bölgeye çekmeye devam ediyor.

Trakya'da yetişen ve bir yaşını geçmemiş danaların etiyle hazırlanan köfte, bölgenin gözde lezzetlerinden biri haline geldi.

İlçede köftecilik yapan Mahmut Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1982'de babasının Çerkezmüsellim köftesini yapmaya başladığını, kendisinin de baba mesleğini sürdürdüğünü söyledi.

Köftenin 2009'da Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendiğini ifade eden Yalçın, "Babam Mehmet Şükrü Yalçın, 1982 Çerkezmüsellim köftesinin üretimine başladı. Artan talepler doğrultusunda kendi haklarımızı da korumaya almak için 2009'da markamızı tescil ettirdik." dedi.

- "Köftenin ünü hızla yayılıyor"

Tekirdağ köftesinin yanı sıra Çerkezmüsellim köftesinin de ününün hızla yayıldığını söyleyen Yalçın şöyle konuştu:

"Hedefimiz; bu tadımızı tüm Türkiye'ye ulaştırmak. Yolu Trakya Bölgesi'ne düşen vatandaşlarımız köftemizi yemeden gitmiyor. Gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ayrıca müşterilerimiz köftelerimizi ambalajlı olarak alarak memleketlerine, sevdiklerine de götürüyorlar. Köftemizi en uzak Norveç'e kadar gönderdik."

Yalçın, köftenin bölgede yetişen danaların etinden elde edilen kıymanın, özel baharatlarla yoğrulmasıyla yapıldığını anlattı.

Köfteyi yaparken hazırlanan malzemeler ve miktarının çok önemli olduğunu vurgulayan Yalçın, "Bu ürünlerin de yörenin ürünleri olması gerekiyor. Köftenin en önemli özelliklerinden biri de pabuç şeklinde yapılması. Köftenin yapılışından sunumuna kadar geçen aşamaların hepsine ayrı bir önem veriyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Nefis bir lezzeti var"

İstanbul'da yaşayan Ayhan Gülcü ise köfte yemek için Hayrabolu ilçesine geldiğini söyledi.

Köfteyi çok beğendiklerini dile getiren Gülcü, "Çerkezmüsellim köftesini herkese anlatacağım. Gerçekten nefis bir lezzeti var. Hayrabolu'ya geldiğim zaman yemeden gitmiyorum." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :