"Haydi Spor Yapalım" Projesi

"Haydi Spor Yapalım" Projesi

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki Sorgun Gençlik Derneği tarafından Erasmus Plus Gençlik Değişimleri Programı kapsamında hazırlanan "Haydi Spor...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki Sorgun Gençlik Derneği tarafından Erasmus Plus Gençlik Değişimleri Programı kapsamında hazırlanan "Haydi Spor Yapalım" Projesi tamamlandı.

Sorgun Gençlik Derneği Başkanı Halil Uğuz, proje kapsamında 8 gün boyunca Türkiye, Polonya, İtalya ve Yunanistan'dan 25 katılımcı ile çeşitli aktivite ve sportif faaliyetler yapıldığını belirtti.

Proje ile gençlerin, spor faaliyetleriyle sosyal hayata katılımını ve uyumunu sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Uğuz, "Proje ile gençler dar dünyalarından bir nebze olsa kurtularak, başka ortamlarda, başka inançlardan, başka düşüncelerden insanlar ile diyalog içinde bulundu. Farklı ülkelerden gelen farklı dil, din ve ırka sahip gençlerin yeni dostluklar kurmalarını ve bu dostluklarını pekiştirmelerine olanak sağladığımızı düşünüyorum. Proje süresince yapılan tüm faaliyetlerle gençler arasında hoşgörü ve dayanışma duygusunun pekiştiğini ve gençlerin sorumluluk duygularının geliştiğini gözlemledik." diye konuştu.

Uğuz, program sonrasında tüm katılımcılara Youthpass Sertifikası verildiğini ve gençlerin ülkelerine yolcu edildiğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler