Haydi Konya! Eslem'e hayat ol

Haydi Konya! Eslem'e hayat ol

Konya’nın Karatay ilçesinde, Serkan- Meryem Nilüfer çiftinin üçüncü çocuğu olan Eslem Zümra, doğuştan SMA TİP 2 hastası. Bebekler için bir numaralı ölüm nedeni olan bu hastalığın tedavisi için Eslem bebeğin yurtdışına gitmesi gerekiyor.

Konyalı Serkan- Meryem Nilüfer çiftinin bebekleri Eslem'in yaklaşık olarak 10 ay önce bazı hareketleri yaparken zorlanması üzerine hastanelere başvuruldu. Uzun süren doktor muayeneleri sonucunda Eslem'in SMA TİP 2 hastası olduğu öğrenildi.

Eslem Zümra’nın babası Serkan Nilüfer satış temsilcisi olduğunu ancak kızının hastalığından dolayı da çalışamadığını anlatarak, Eslem’in aylık tedavi masrafının 4 ila 5 bin lira olduğunu belirtti.

2 yaşına kadar tedavi görmesi gereken Eslem bebek, 23 aylık ve hastalığı hızlı bir şekilde ilerlediği için kas kaybına bağlı olarak yürümede güçlük, yemek yeme ve nefes alma gibi temel kabiliyetleri ortadan kalkmaya başladı.

Kritik eşiğin aşıldığını ve biran önce yurt dışında tedaviye başlanılması gerektiğini ifade eden Eslem bebeğin anne ve babası resmi olarak başlatılan kampanyaya yurt içi ve yurt dışından destek bekliyor.

Çocuklarının günden güne gözlerinin önünde eridiğini söyleyen baba Hilmi Serkan Nilüfer, tedavi ücretinin çok yüksek olmasından dolayı yeterli miktarda toplanamadığını kaydetti.

Destekte bulunanlara canı gönülden teşekkür ve dua ettiğini anlatan Serkan Nilüfer; “Doğuştan SMA Tip2 hastası olan Eslem’im için süreç çok daraldı. Yaşıtları gibi yürümek, koşmak ve en önemlisi de hayata tutunmak istiyor. Çaresi olan çok masraflı bir hastalık. Eslem, hastalığından dolayı yürüyemiyor, koşamıyor, kollarını kullanırken zorluk çekiyor ve desteksiz oturamıyor bile. Eslem'in yaşıtları gibi sağlıklı bir birey olabilmesi için desteğe çok ihtiyacı var” dedi.

“KRİTİK SÜREÇ AŞILIYOR, HASTALIK HIZLA İLERLİYOR”

Dubai'de birkaç ay sürecek tedavi masraflarının 2,4 ila 2,9 milyon dolar (20-25 milyon lira) arasında olduğunu ifade eden baba H. Serkan Nilüfer, şöyle devam etti:

“Kızım, 24 aya kadar tedavi olması gerekiyor. 18 aydan sonra da hastalık hızla ilerlemeye başladı. Eslem, 23 aylık. Artık yürüyemiyor, desteksiz oturamıyor, solunum sıkıntısı da artıyor. Solunum sıkıntısı artıyor. Erken tedavi için dubai'ye götürebilirsek, o kadar iyiydi. Ancak Eslem için kritik aylar geride kalsa da hala çok geç değil.

Kızımın tedavisi için az çok demeden bize destek çıkın. Eslem, sadece bizim değil artık tüm Türkiye'nin çocuğu. Biz, Eslem için kermes açtık. Evimizdeki eşyaları satışa çıkardık. Çaresiziz. Ancak yalnız olmadığımızı biliyoruz.

Evladımızı yaşatmak için çok az zamanımız kaldı…”

MİNİK ESLEM'İN TEDAVİ İHTİYACININ KARŞILANMASI İÇİN AÇILAN HESAP BİLGİLERİ:

TR59 0004 6000 3388 8000 3461 43
Hasan Kayabaş
Akbank
Açıklama Eslem bebek

DE35 4306 0967 1204 4131 04

Asya Hilfsorganisation e.v.
BİC: GENODEM1GLS
Açıklama: SPENDE ESLEM NİLÜFER

img-20221209-wa0159.jpg

img-20221004-wa0090.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum