"Haydi herkes şah mat mücadelesine"

"Haydi herkes şah mat mücadelesine"

- TSF tarafından, her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Sokakta Satranç Var" projesine yarın başlayacak - TSF Başkanı Tulay:- "Haydi herkes evinden çıksın ve dışarıda satranç ile buluşsun"


ANKARA (AA) - Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Sokakta Satranç Var" projesi kapsamında illerde etkinlik düzenlenecek.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, 8-15 Eylül tarihlerinde organize edilecek proje, satrançseverleri 81 ilde ortak hedefte buluşturacak.

TSF Başkanı Gülkız Tulay, proje sayesinde satranç rüzgarının tüm yurtta daha çok hissedildiğini belirterek, "Satranç, engel tanımayan, her yerde her koşulda mücadele edebileceğiniz bir spor branşı. Her yıl, eğitim öğretim dönemi başlamadan önce bu etkinliğimizi başlatıyoruz. Haydi herkes şah mat mücadelesine diyoruz. Görüyoruz ki, satranç sevgisi tüm yurtta bir çığ gibi büyüyor. Bu coşku ve ilgi, satranç ülkesi Türkiye olma yolundaki azmimizi ve hırsımızı da ifade ediyor. Haydi, herkes evinden çıksın ve dışarıda satranç ile buluşsun." ifadelerini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :