Haydar alıcısını bekliyor

Haydar alıcısını bekliyor

Çerkezköy'de 1,2 tonluk "Haydar" adlı boğa, 16 bin liradan satışa sunuldu

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde kurulan kurbanlık hayvan pazarında 1,2 ton ağırlığındaki "Haydar" adlı boğa, 16 bin liradan satışa sunuldu.

Kurbanlık için pazarı gezen vatandaşlar, satıcılarla pazarlık yapıyor.

Küçükbaş hayvanların 500, büyükbaşların ise 2 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulduğu pazarda en büyük ilgiyi, bir otomobil ağırlığı ve fiyatına sahip "Haydar" görüyor.

Hayvan sahibi İshak Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazarın en büyük boğasının kendilerinde olduğunu belirterek, 1 ton 200 kilogram ağırlığında olan “Haydar” isimli boğaya 16 bin lira istediklerini söyledi.

Aydın, boğayı alan müşterisine koç hediye edeceğini belirterek, "Bir sene boyunca yaylada besledik. Daha sonra ahıra aldık. İçeride tuttuğumuz zamanlarda günlük 10 kilogram kırma arpa ve 10 kilogram yonca samanıyla besliyoruz. Beslemesi zor olsa da karşılığını alıyoruz. Pazarlara kurbanlık almaya gelenler Haydar'ı gördüklerinde önce şaşırıyorlar daha sonra da 'Bismillah' ve 'Maşallah' diyerek tepki veriyorlar. Bazıları ise Haydar'ı sevmeye çalışıyor. Bu tepkiler aslında bizi onurlandırıyor" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :