Hayatını engelli ağabeyleri ile ablasına adadı

Hayatını engelli ağabeyleri ile ablasına adadı

Kırklareli'de yaşayan Mevlüde Çolak, doğuştan engelli iki ağabeyi ile ablasını hiç yalnız bırakmıyor- Çolak: - "Bizler de birgün yaşlanacağız, bugün engelli ve yaşlılarımıza bakarsak, yarın bizler de bakılırız. Ben kardeşlerime seve seve bakıyorum"

KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli'de yaşayan Mevlüde Çolak, doğuştan engelli iki ağabeyi ile ablasını hiç yalnız bırakmıyor, her türlü bakımlarını sağlıyor.

Çolak, eşi ile kiraladığı evde annesi Fatma (78), engelli ağabeyleri Cevat (56) ve Adem (43) ile ablası Rufiye Akıncı'ya (50) bebek gibi bakarak günlük ihtiyaçlarını karşılıyor.

Babasının hayatını kaybetmesi, annesinin de yaşlı olması nedeniyle birçok zorluğa göğüs geren Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesi, engelli ağabeyleri ve ablası ile aynı evde yaşamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Çolak, üç engelliye bakmanın bazı zorlukları bulunduğunu ancak eşinin de kendisine destek olduğunu dile getirerek, ''Üç tane zihinsel engelliye bakarken zaman zaman zorlanıyorum çünkü hepsinin ihtiyaçları farklı oluyor ama onların engelli olduğunu bilerek Allah'ın sabrı ile görevimi yapmaya çalışıyorum. Tüm ailenin yükü bende. Zaman zaman hastanede tedavileri oluyor. En son ağabeyim Adem'in tedavisi için hastanede 35 gün kaldık. Çok zorluklar çektik. Bunları gerçekten yaşamayan hiç kimse bilemez.'' şeklinde konuştu.

Çok sevdiği engelli ağabeyleri ile ablasına yaşamının sonuna kadar bakacağını kaydeden Çolak, onları sosyal ortamlardan hiçbir zaman uzak tutmadığını anlattı. Çolak şöyle devam etti:

''Ben ailemden hiçbir zaman ayrılmadım. Evlendim yine de ailemden ayrılmadım. Eşim de büyük destek olarak ailemle aynı evde yaşamamızı kabul etti. Bakım ücreti alıyorum ama bu ücretleri hiçbir zaman kendi özel ihtiyaçlarım için kullanmadım. Ağabeylerim ve ablamın ihtiyaçları oluyor ve ücreti hep onlara harcıyorum. Bir dediklerini iki etmiyorum. Her insan bir engelli adayıdır. Biz bunları düşünerek engellilerimize bakacağız. Bizler de birgün yaşlanacağız, biz bugün engelli ve yaşlılarımıza bakarsak, yarın bizler de bakılırız. Ben kardeşlerime seve seve bakıyorum. Annem ve engelli ağabeylerim ile ablama bakmaya devam edeceğim."

Ağabeyleri ile ablasına Allah rızası için baktığını vurgulayan Çolak, "Ben sadece onların kısmetini ve rızkını yediğimizi düşünüyorum. Onlar benim canım ve kanım. Ben onlarla beraber büyüdüm, ben ne yersem onlar da onu yer, ben gezersem onlar da gezer. Ben onlarsız hiçbir şey yapmam. Bizim hayatımızda ilk önce annem ve engelli kardeşlerim. Bazen soruyorlar nasıl dayanıyorsun, nasıl yetişiyorsun diye ama Allah'ın bana verdiği sabır ve güçle onları bakıyorum.'' diye konuştu.

Devletin engellilere her türlü desteği sunduğunu aktaran Çolak, desteklerinden dolayı Kırklareli Valisi Esengül Civelek'e teşekkür etti.







AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :