Hayali, göremediği olimpiyat madalyasını kazanmak

Hayali, göremediği olimpiyat madalyasını kazanmak

Ailesinin golbol oynamasına izin vermediği ancak öğretmenlerinin sayesinde spora başlayan Sümeyye Özcan, paralimpik oyunlarında milli takımla madalya mücadelesi verecek - Milli golbolcü Sümeyye:"En büyük hayalim olimpiyat madalyası kazanmak"

ANKARA (AA) - ELİF ARSLAN - 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılma hakkını elde eden Golbol Kadın Milli Takımı'nda yer alan Sümeyye Özcan, olimpiyat madalyası kazanmak istediklerini söyledi.

Anne ve babasının golbol oynamasına izin vermediği ancak öğretmenlerinin sayesinde spora başlayan görme engelli Sümeyye, Eryaman'daki Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) milli takımla çalışmalarını sürdürüyor.

Milli sporcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesini öğretmenlerinin ikna ettiğini belirterek, "Ailem Malatya'da yaşıyordu. Ben de Kahramanmaraş'ta yatılı okulda okuyordum. Görme engelli olduğum için okul dışında başka bir şehre gitme konusunda ailem zorlanacağımı düşündü ve golbole başlama isteğimi geri çevirdi. Öğretmenlerim ailemi ikna etti. Artık ailem benimle gurur duyuyor” ifadelerini kullandı.

Sümeyye, milli formayı 9 yıldır giydiğini hatırlatırken, golbolü, "hayatın anlamı" şeklinde nitelendirdi.

2014'te düzenlenen dünya şampiyonasında Türkiye tarihinde bir ilke imza atarak iki yıl önceden olimpiyat kotası aldıklarını hatırlatan Sümeyye, şunları kaydetti:

"Rio'da altın madalya kazanmak istiyoruz. Yatıp kalkıp olimpiyatları düşünüyoruz. Bunun için çok çalışıyor ve yoruluyoruz. Fakat rakiplerimiz de çok güçlü ve onlar da çok çalışıyor. Bu sebepten bizim de çok çalışmamız gerekiyor. Çalışmalarımızı aralık ayından bu yana sürdürüyoruz ve eylül ayına kadar da sürecek. Olimpiyatlarda madalya için şartları zorlamalıyız."


-"İstiklal Marşımızı söyletmek istiyoruz"


Sümeyye Özcan, Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonunun (IBSA), Türkiye'yi olimpiyatlarda derece yapacak ülkeler arasında gösterdiğini anlattı.

Rio'da birinci olacaklarına inandığını belirten Sümeyye, "Bayrağımızı dalgalandırıp, İstiklal Marşımızı söyletmek istiyoruz" ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :