HAVELSAN'dan ABD'deki Türk bilim insanlarına çağrı

HAVELSAN'dan ABD'deki Türk bilim insanlarına çağrı

HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkan Vekili Düvenci:- "Stratejilerimizi, satın aldığımız Quantum3D şirketinin ürünleriyle birleştirerek, yeni iş fırsatları ortaya koyabileceğimize inanıyoruz"- "ABD'deki bu firmamız sayesinde Türk bilim insanları, özellikle yeni

CHICAGO (AA) - MEHTAP YILMAZ - HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkan Vekili Taner Düvenci, ABD'de yaşayan Türk bilim insanlarına çağrıda bulunarak, "Stratejilerimizi, satın aldığımız Quantum3D şirketinin ürünleriyle birleştirerek, yeni iş fırsatları ortaya koyabileceğimize inanıyoruz." dedi.

Düvenci, ABD'deki bu firmaları sayesinde Türk bilim insanlarının, özellikle yeni doktoralı öğrencilerin Türkiye’ye gelmeden de burada çalışarak, Havelsan'a katkı verebileceklerini söyledi.

Taner Düvenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta Chicago'da düzenlenen "Türk-Amerikan Bilim Adamları ve Akademisyenleri Derneği (TASSA) Konferansı"na katıldıklarını ve çeşitli temaslar kapsamında ABD'deki Türk bilim insanlarıyla buluştuklarını belirtti.

Konferans ve sonrasında gerçekleştirdikleri görüşmelerde, Türk bilim adamlarına HAVELSAN'ın üzerinde çalıştığı Ar-Ge projelerini tanıttıklarını belirten Düvenci, düzenlenen bir iş fuarında da Türk öğrencilere şirketin yeni iş fırsatlarını anlattıklarını bildirdi.

Düvenci, savunma ve bilişim sektöründe, yazılım çözüm merkezi ve entagratör olarak büyük projelere imza atmaya devam ettiklerini, gelecekte uluslararası pazarlara açılmayı hedeflediklerini ifade etti.

Satışlarının üçte birini yurt dışına yapmayı amaçladıklarını dile getiren Düvenci, bu hedefle gerçek zamanlı görsel simülasyon alanında ödüllü yazılım Mantis, Independence IDX Serisi görüntü geliştiriciler ve dünya çapında görsel veritabanı GeoScapeSE serisini ürün gamında bulunduran Quantum3D şirketini satın aldıklarını hatırlattı.

- "Türk bilim insanlarına yeni fırsatlar"

HAVELSAN'ın Quantum3D'nin tüm ürün gruplarını ve fikri haklarını elde ederek Silikon Vadisinde de yerini aldığına dikkati çeken Düvenci, ABD'ye yaşayan Türk bilim insanlarına çağrıda bulundu.

Düvenci, Quantum3D ürünlerinin gerçekçiliği ve yüksek performansıyla tanındığına dikkati çekerek, "Stratejilerimizi Quantum3D ürünleriyle birleştirerek, yeni iş fırsatlar ortaya koyabileceğimize inanıyoruz. ABD'deki bu firmamız sayesinde Türk bilim insanları, özellikle yeni doktoralı öğrencilerimiz Türkiye’ye gelmeden de burada çalışarak, Havelsan'a katkı verebilecekler." diye konuştu.

Simülasyon ve eğitim alanındaki faaliyetlere şirket olarak büyük önem verdiklerine vurgu yapan Düvenci, HAVELSAN'ın bu alanda büyük bir büyüme potansiyeli olduğunu söyledi.

- Quantum3D

San Jose'de 1997 yılında kurulan Quantum3D, gerçek zamanlı görsel simülasyon sistemi geliştiriyor.

Quantum3D, yazılım ve donanımı buluşturarak jet, helikopter, çeşitli yer araçlarının ve havada yakıt ikmali gibi senaryoların simülasyonlarını tasarlıyor ve üretiyor. Geliştirilen simülasyonlar, eğitim faaliyetlerinde aktif olarak kullanılıyor.

Boeing, Lockheed Martin, Virgin Galactic, Honda gibi büyük müşterileri olan Quantum3D, ABD ordusunun bazı projelerine de dahil oluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :