Havaya aldanan incir ağacı meyve verdi

Havaya aldanan incir ağacı meyve verdi

Yeşilyöre Mahallesi'nde soğuk havaya dayanıksız olan bir incir ağacı, yapraklarını dökmesine rağmen kışın meyve vermeye devam ediyor. Vatandaşlar, ocak ayında dalından koparıp taze incir yiyerek doğanın tuhaf sürprizine tanıklık ediyor.

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı Yeşilyöre Mahallesi'nde yaşanan olağanüstü bir doğa olayı, kış mevsiminde meyve veren bir incir ağacının şaşkınlık yaratmasına neden oldu. Soğuk hava koşullarına dayanıklı olmayan bu incir ağacı, yapraklarını dökmesine rağmen meyve vermeye devam etti.

Ocak ayında dahi dalından koparılan taze incirlerle karşılaşan mahalle sakinleri, doğanın beklenmedik bir şekilde meyve veren ağacın sıra dışı davranışına şaşkınlıklarını dile getirdi. Yağmurdan sonra yapraklarını dökmeye başlayan incir ağacının, normal şartlarda dinlenme dönemine girmesi beklenirken, meyve vermeye devam etmesi, bölgedeki vatandaşları hayrete düşürdü.

Olaya tanıklık eden bazı vatandaşlar, "Ocak ayında meyve vermesi bizi gerçekten şaşırttı. Normalde bu mevsimde incir ağacının meyve vermesi beklenmez. Ancak yağmurdan sonra yapraklarını döken ağaç, inanılmaz bir şekilde meyve vermeye devam ediyor. Dalından koparıp taze incir yemek de ayrı bir doğa olayı deneyimi" dedi.

Havaya aldanan incir ağacı meyve verdi

Havaya aldanan incir ağacı meyve verdi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.