Hava soğuyor: Konya için yeni kar tahmini meteorolojik haritada görüldü

Hava soğuyor: Konya için yeni kar tahmini meteorolojik haritada görüldü

Kurak günler gören ve tarihinin en sıcak Kasım aylarından birini yaşayan Konya son bir kaç günde yağmurlu havanın etkisine girdi ancak beklediği kar yağışından oldukça uzak görünüyordu. Yapılan son tahminler son duruma ışık tuttu.

Kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olan ve barajları tarihin en düşük seviyesinde olan Konya'da Ekim ve Kasım ayında yeteri kadar yağmur yağmadı.

Yine tarihinin en sıcak Kasım aylarından birini yaşayan şehirde daha önceki yıllarda ölçülen en yüksek hava sıcaklığının kaydedildiği Konya'da daha önce ölçülen en yüksek değer 18 dereceydi. Bugün paylaşılan bilgilere göre ise Konya'da hava sıcaklığı yer yer 20 dereceye kadar ulaştı.

Daha önce Kasım ayında eksi 12,6 dereceyi gören Konya'da bugün en düşük hava sıcaklığı ise 10 derece olarak ölçüldü.

KONYA İÇİN KAR TAHMİNİ VAR

Meteoroloji İşleri'nin bugün fırtına uyarısı yaptığı Konya'da Salı günü tahmini ise yağmur yönünde.

Çarşamba günü Konya'da havanın havanın az bulutlu olması beklenirken Perşembe günü hava sıcaklığı eksi 1 dereceye iniyor.

Meteoroloji'nin tahminlerine göre Cuma günü Konya'da hava sıcaklığı sıfır derece olacak ve güneşli bir hava tahmini var.

Cumartesi ve Pazar gününü de yine eksi değerlerde açık bir havada geçirmesi beklenen Konya'ya yeni hafta Pazartesi gününden itibaren kar yüklü bulutların giriş yapması olası.

Meteorolojik haritalara göre Konya'da Salı günü de görülecek kar yağışlarının ardından hava sıcaklığı yeni hafta boyunca eksi değerlerde seyredecek.

konya-kar-tahmini.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.