Hataylılar depremden 1 yıl sonra evlerine kavuşuyor

Hataylılar depremden 1 yıl sonra evlerine kavuşuyor

Hatay'da yaşanan depremin ardından başlatılan yeniden inşa çalışmaları kapsamında, TOKİ tarafından yapılan afet konutlarının hak sahipleri, 1 Şubat'ta gerçekleşecek olan kura çekimi ile belirlenecek.

Hatay, geçtiğimiz yıllarda yaşanan depremin ardından büyük bir yıkım ile karşılaşmış ve bu felakete maruz kalan vatandaşlar için yeniden inşa süreci hızla başlamıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda TOKİ tarafından yapılan afet konutları, 2 Şubat tarihinde hak sahiplerine teslim edilecek.

Hataylılar depremden 1 yıl sonra evlerine kavuşuyor

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin ardından başlatılan inşa çalışmaları, Payas ilçesindeki 1. Etap projesi kapsamında tamamlanan 827 konut ile somut bir adım daha atmış durumda. Depreme dayanıklı olarak inşa edilen ve çevre düzenlemeleri büyük bir özenle tamamlanan TOKİ konutları, 1 Şubat'ta gerçekleşecek olan kura çekimi ile hak sahiplerine dağıtılacak.

Hataylılar depremden 1 yıl sonra evlerine kavuşuyor

Payas Belediyesi Afet İşleri Müdürü Fatih Beluk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçmeden konutları hak sahiplerine sosyal donatılarıyla birlikte teslim edeceğiz. Vatandaşlarımız evlerini kullanıma hazır durumda bulacaklar. Bu proje alanı 23 Mart 2023 tarihinde başladı. Bulunduğumuz proje alanı, 1 Kasım 2023 tarihinde tamamlandı. Proje alanının tamamlanması için 12 ay verilmesine rağmen 8 ayda tamamlandı" şeklinde konuştu.

Hataylılar depremden 1 yıl sonra evlerine kavuşuyor

Hataylı depremzedelerin, asrın felaketi olarak adlandırılan depremin yıl dönümünde yeni evlerine kavuşacak olmaları, bölgedeki umutları arttırmış durumda. Yapılan bu başarılı çalışmalar, deprem sonrası toplumun dayanışma ve birlik ruhunu bir kez daha ortaya koymaktadır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.