Hatay'dan Seyit Onbaşı'nın köyüne yardım eli

Hatay'dan Seyit Onbaşı'nın köyüne yardım eli

Bir grup öğretmen ve öğrenci, hazırladıkları proje kapsamında Seyit Onbaşı'nın köyünde yaşayan akraba ve hemşehrilerine giysi, kırtasiye ve spor malzemesi ile gıda yardımında bulundu

HATAY (AA) - Hatay'da bir grup öğretmen ve öğrenci, hazırladıkları proje kapsamında Çanakkale Savaşı'nın simge isimlerinden Seyit Onbaşı'nın, Balıkesir'in Havran ilçesine bağlı Kocaseyit köyünde yaşayan akraba ve hemşehrilerine giysi, kırtasiye, spor malzemesi ve gıda yardımında bulundular.

Antakya İnönü Ortaokulu öğretmeni Ali Tatlı yaptığı yazılı açıklamada, hazırlanan "Seyit Onbaşı'nın Emanetlerine Destek Projesi" çerçevesinde Çanakkale Zaferi'nin kahramanlarından Seyit Onbaşı'nın torunlarına sahip çıkmaya, onlara maddi ve manevi destek sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde proje ekibinin topladığı yardımları Seyit Onbaşı'nın köyüne giderek teslim ettiklerini ifade eden Tatlı, hoşgörü kenti Hatay'ın sevgisini Seyit Onbaşı'nın yakınları ve hemşehrileriyle paylaştıklarını kaydetti.

Tatlı, Koca Seyit Yeni Ortaokulu öğrencilerine de kırtasiye, spor malzemesi, ayakkabı ve giysi yardımı yaptıklarını belirtti.

Projelerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Tatlı, öğrencilerin bu projeyle yardımlaşma, paylaşma, geçmişine sahip çıkma, birlik ve beraberlik gibi milli duyguların önemi daha iyi öğrendiğini ifade etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :