Hatay'dan gelen çocuklar Konya 80 Binde Devr-İ Alem Parkı’nda

Hatay'dan gelen çocuklar Konya 80 Binde Devr-İ Alem Parkı’nda

Konya Meram Belediyesi, Hatay İskenderun’dan gelen çocukları, öğretmenleri ve aileleriyle birlikte 80 Binde Devr-i Alem Parkı’nda ağırladı

Konya Meram Belediyesi, Hatay İskenderun’dan gelen çocukları, öğretmenleri ve aileleriyle birlikte 80 Binde Devr-i Alem Parkı’nda ağırladı. Türkiye’de bir ilk ve tek olma özelliği taşıyan parkta Türk-İslam eserlerinin minyatürlerini gezen ve gerçek boyutlu dinazorlar ile masal kahramanlarıyla tanışan çocuklar keyifli ve neşeli bir gün yaşadılar.

meram-belediyesi-deprem-bolgesinden-gelen-cocuklar.jpg

Hatay İskenderun’dan Meram’a gelen öğrenciler, öğretmenleri ve aileleriyle birlikte 80 Binde Devr-i Alem Parkı’nda unutamayacakları bir gün yaşadılar. Bünyesinde 3 farklı konsepti bulundurması sebebiyle Türkiye’de bir ilk ve tek olma özelliği taşıyan parkta Türk-İslam eserlerinin minyatürlerini gezen çocuklar ve aileleri, T-Rex bölümünde gerçek boyuttaki sesli ve hareketli dinazorlarla birlikte sinema ve masal dünyasının kahramanlarıyla tanıştılar.

meram-belediyesi-deprem-bolgesinden-gelen-cocuklar7.jpg

Depremden uzak bir gün yaşayan çocuklar ve ailelerine ayrıca parkın içerisinde bulunan Dino Kafe’de Meram Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

meram-belediyesi-deprem-bolgesinden-gelen-cocuklar1.jpg

BAŞKAN KAVUŞ; DEPREMİN TÜM İZLERİ SİLİNENE KADAR BÖLGENİN VE BÖLGE HALKININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Depremin maddi manevi, psikolojik ya da sosyolojik tüm izleri silinene kadar bölgede ve bölge halkının yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bölgeden gelen çocukların ve ailelerinin bir süreliğine de olsa depremin olumsuz etkilerinden uzak keyifli anlar yaşamasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

meram-belediyesi-deprem-bolgesinden-gelen-cocuklar2.jpg

Gerek bölgeden Meram’a gelerek yaşamaya başlayan gerekse bir süreliğine ilçeyi ziyaret eden vatandaşlar için tüm imkanların seferber edildiğine dikkat çeken Başkan Mustafa Kavuş, “Depremin acısını ve travmasını en çok hissedenler çocuklarımız oldu. Onların yaşadıklarından bir an olsun uzak tutmak adına İskenderun Şirinyurt İlkokulu’ndan gelen yaklaşık 100 çocuğumuzu aileleri ve öğretmenleriyle birlikte 80 Binde Devr-i Alem Parkı’nda ağırladık. Burada hep birlikte çok güzel bir bir gün yaşadılar. Yaşanan üzüntülerin ardından çocuklarımızın yüzünün güldüğünü görmek bizler için büyük mutluluk. Depremin yaralarını devlet millet el ele vererek en kısa sürede hep birlikte sarmaya devam edecek, sıkıntıları yine hepbirlikte aşacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

meram-belediyesi-deprem-bolgesinden-gelen-cocuklar4.jpg

meram-belediyesi-deprem-bolgesinden-gelen-cocuklar3.jpgmeram-belediyesi-deprem-bolgesinden-gelen-cocuklar5.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.