Hatay'daki deprem Konya'yı da salladı! Başkan Altay'dan açıklama

Hatay'daki deprem Konya'yı da salladı! Başkan Altay'dan açıklama

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hatay'da akşam saatlerinde meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki depremin ardından paylaşımıyla yüreklere su serpti

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki yıkıcı depremlerden en fazla hasar alan illerden Hatay'da akşam saatlerinde meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki deprem Konya'dan da hissedildi. Vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken depremin il gününden bu yana Hatay'da görev yapan Konya ekiplerinin durumu merak konusu oldu.

Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20:04'te 6,4, 3 dakika sonra da 20:07'de Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Ardından çok sayıda büyük artçı deprem kaydedilirken, ölü ve yaralılar olduğu açıklamaları kaygıları artırdı.

Depremlerin ardından Hatay için seferber olan Konya'dan çok sayıda vatandaş 15 gündür Hatay'da. Yakınlarını merak edip ulaşamayanlara cevabı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay verdi. Başkan Altay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yüreklere su serpti.

6 Şubat'tan bu yana Hatay'da bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sorulara şöyle cevap verdi:

Mesajlarınıza binaen; Tüm ekip olarak durumumuz iyi. Şükürler olsun koordinasyonumuzda olan Konya ve diğer ekiplerden olumsuz bir bildirim almadık. Arama kurtarma ekibimiz AFAD koordinesinde ihbar noktalarında çalışıyor. Dua bekleriz.

altayhatay.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.