Hatay'da şehit ve gazi ailelerine iftar yemeği

Hatay'da şehit ve gazi ailelerine iftar yemeği

Hatay Valisi Topaca: ''Bizim birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz devam ettiği sürece, ramazan-ı şeriflerin ruhunu iyi anladığımız sürece memleketimiz elbette bütün kalacaktır. Milletimizin bütünlüğüne kimse kast edemeyecektir''

HATAY (AA) - Hatay Valisi Ercan Topaca, ''Bizim birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz devam ettiği sürece, ramazan-ı şeriflerin ruhunu iyi anladığımız sürece memleketimiz elbette bütün kalacaktır. Milletimizin bütünlüğüne kimse kast edemeyecektir'' dedi.

Topaca, Antakya'da bir otelde şehit ve gazi ailelerine verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, ramazanın bereket, yardımlaşma, sevgi, kucaklaşma, barışma ve neticesinde de Ramazan Bayramı'na erişme ayı olduğunu söyledi.

Ramazanda bütün dünyada huzurun ve barışın egemen olduğunu, insanların ramazanın hürmetine öfkesine, kinine, düşmanlığına, kavgasına son verdiğini belirten Topaca, dün İstanbul'da ve bugün de Midyat'ta yaşanan hadiselerin insanların ve insanlığın, ramazanın ruhunu anlayamadığını gösterdiğini kaydetti.

Yaşanan terör saldırıları sonucu çok sayıda polisin ve vatandaşın hayatını kaybettiğini, yaralandığını ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

''Bizim birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz devam ettiği sürece, ramazan-ı şeriflerin ruhunu iyi anladığımız sürece memleketimiz elbette bütün kalacaktır. Milletimizin bütünlüğüne kimse kast edemeyecektir. Bu yurdun ve toprakların sahipleri olmaya inşallah devam edeceğiz. Bizim milletimiz, annelerimiz, babalarımız çocuklarını askere gönderirken dualarla gönderdiği sürece, vatanı ve milleti için onları gönderirken dualarını eksik etmediği sürece, birliğimiz ve beraberliğimiz devam ettiği sürece bu memleket inşallah daha kuvvetli olacak, refah düzeyi her geçen gün artacaktır. Elbette bizim ülkemiz Kurtuluş Savaşı dahil her karış toprağı şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş, sulanmış bir vatandır. Dolayısıyla biz onun kıymetini çok iyi biliyoruz. Her karış toprağında, noktasında bir şehidimizin maneviyatı var. Onu yaşatmalıyız, sahip çıkmalıyız.''

Şehit ailelerine ve yakınlarına ne kadar teşekkür edilirse az olduğunu vurgulayan Topaca, ''Devletimiz, şehit yakınlarımızı ülkemizin birer hazinesi olarak, şehitlerimizin bize birer emaneti olarak en kıymetli varlıklar olarak görüyor. Sizin rahatlığınız, mutluluğunuz her şeyin üstündedir. Bunu sağlamak için devletimiz her türlü seferberliği yapıyor. Biz sizlerin yanındayız'' diye konuştu.

Programa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, 121. Jandarma Eğitim Alay ve Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Erdem Özcan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ile bazı kurum müdürleri katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :