Hatay’da görev yapan tüm Konya ekibinin Berat Gecesi ayrıca mübarek olsun

Hatay’da görev yapan tüm Konya ekibinin Berat Gecesi ayrıca mübarek olsun

Hatay'da depremin ilk günden bu yana çalışmalarına devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri gönüllere girdi. Konya KOSKİ ekipleri Berat Gecesinde de tankerlerle bölge halkına su ulaştırmaya devam ederek dua aldı

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen asrın deprem felaketinden en çok etkilenen illerden olan Hatay'da ilk günden bu yana çalışmalarına devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri gönüllere girdi. Konya KOSKİ ekipleri Berat Gecesinde de tankerlerle bölge halkına su ulaştırmaya devam ederek dua aldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hatay'da görev yapan ekiplerin Berat Kandilini kutladı.

Başkan Altay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Mübarek gecede ihtiyacı olan vatandaşlarımıza “su vermek” gibi hayırlı bir vazifeyi yerine getiren arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Hatay’da görev yapan tüm Konya ekibimizin gecesi ayrıca mübarek olsun" ifadelerini kullandı.

Resim

Konya Büyükşehir ekipleri, depremin hemen ardından ulaştığı Hatay’da altyapı çalışmaları kapsamında içme suyu temin, su isale hattı onarımı, vana operasyonu, su şebeke arızalarına müdahale gibi faaliyetlerinin yanı sıra yeni kanalizasyon şebekesi de yapıyor.

Konya Beysu’nun ilk su TIR’ı 6 Şubat’ta Hatay’a ulaşırken ve bölgeye bugüne kadar 50'ye yakın TIRla su gönderildi. Depremin ikinci günü Hatay’ın su sorununun çözümü için çalışmaları başlatan Konya Büyükşehir KOSKİ ekipleri, ilk kuyuyu çalıştırdıktan sonra 18 tankerle su dağıtımına başladı.

Daha sonra Hatay’ın altyapısını KOSKİ’nin Coğrafi Bilgi Sistemi’ne entegre edilerek, yoğun çalışmalarla Antakya, İskenderun, Defne, Samandağı’na su verildi.

KOSKİ, deprem dolayısıyla şehrin büyük bir kısmında yıkımın oluştuğu Hatay'da, bu yüzden içme ve kullanma su hizmetini tatlısu tankerleri ve fiber tanklarla karşılıyor. Konya Büyükşehir'in, şehrin muhtelif yerlerinde sokak çeşmesi yapımları da devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.