Hatay'da Çocuk Yaşam Merkezi eğitime başladı

Hatay'da Çocuk Yaşam Merkezi eğitime başladı

Reyhanlı ilçesinde hizmete giren merkezde Suriyeli 340 yetim çocuk eğitim alıyor

HATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Katar Yardım Kuruluşu (RAF) ortaklığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Yetim Vakfı iş birliğiyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde inşa edilen Çocuk Yaşam Merkezi'nde eğitim başladı.

İHH Suriye Çalışmaları Basın Sorumlusu Selim Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli çocukların eğitimleriyle yakından ilgilenmeye devam ettiklerini söyledi.

Tüm bölümleri hizmete giren merkezde 3 okulun bulunduğunu belirten Tosun, ''İlk ve orta okul seviyesinde 220 erkek ve 120 kız çocuğu bu okullardan yararlanıyor. Okullarımızda Türkçe, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler ve ana dilleri olan Arapça dersleri veriliyor.'' dedi.

Tosun, merkezde 40 öğretmenin görev aldığını ifade ederek, ''340 yetim çocuğumuz eğitim hayatına başladı. İnşallah bu sayıyı ilerleyen dönemlerde artıracağız. Çocukların eğitimlerinin eksiksiz olması açısından her türlü kırtasiye ihtiyaçları da yine İHH tarafından karşılanıyor.'' diye konuştu.

Tosun, eğitimlerini başarıyla tamamlayan yetim çocukların gelecekte Suriye'nin geleceğinde rol alacaklarını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :