Hatay Konya Konteyner Kent açılışı yapıldı! İftar dualarında Konya dilden düşmedi

Hatay Antakya'da kurulan 448 konteyner, 7 çamaşırhane, 4 sağlık kabini, 30 sosyal tesis alanından oluşan Konya Konteyner Kentin ilk etabı dualarla açıldı. Kurulan iftar sofrasında tüm Türkiye ve Konya için dualar edildi

Hatay’da kurulan Konya Konteyner Kent açılışı bugün yapıldı. Hataylı depremzedelerin kalıcı konutları inşa edilene kadar yaşamını sürdüreceği Konya Konteyner Kent'in 448 konteynerlik ilk etabının anahtarları teslim edildi, ardından düzenlenen iftar programında Konya'ya ve Hatay kardeşliği dualara yansıdı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin; Konya Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ile Selçuklu, Meram ve Karatay belediyeleriyle birlikte Hatay'ın Antakya ilçesinde depremzedelerin geçici barınması için hayata geçirdiği birinci etap Konya Konteyner Kentte yaşam başladı.

Konya Konteyner Kent ilk etabında 448 konteyner, 7 çamaşırhane, 4 sağlık kabini, 30 sosyal tesis alanı bulunuyor.

Resim

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Bu akşam Hataylı vatandaşlarımızla iftarımızı paylaştık ardından çocuklarımızın yüzünde tebessüm olduk. Hatay’da “Konya” denildiğinde dua düşüyor dudaklardan. Bu berekette tüm Konyalı hemşehrilerimizin katkısı var. Beraber yaptık, birlikte başardık. Allah sizden razı olsun" dedi.

Resim

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı/İnsan Hakları Başkanı ve Konya Milletvekil Leyla Şahin Usta, "Hatay’da Konya Konteynerkentimizin 500 konteynerlık 1. Etabını inşa edip sahiplerine teslim eden Büyükşehir Belediyemiz, Ticaret Odamız, Sanayi Odamız, Ticaret Borsamız, Karatay, Meram ve Selçuklu Belediyelerimiz ve tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Resim

Konya Milletvekili Usta, "Hep birlikte daha iyi olmak için birliğimizi ve beraberliğimizi artırıyoruz. Konya Konteynerkentimizin 1. Etabı bugün sahiplerine teslim edildi ve ilk iftarı beraber yaptık.İnşallah seneye evlere iftara misafir olacağız" dedi.

Resim

AK Parti Konya Milletvekili - TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek, "Hatay’da Konya Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde belediyeler ve iş dünyası marifetiyle inşa edilen 1. Etap Konteyner Kent’imizi hizmete açtık. İftar bereketini de buradaki vatandaşlarımızla birlikte yaşadık. Daima biriz, beraberiz" dedi.

Resim

"TÜM KONYALILAR İÇİN DUALARI İŞİTTİK"

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, "Hatay Konya Konteyner Kent’teki iftarımızdan… Zor günlerden geçtik, tarifsiz acılar yaşadık. Geçici de olsa bir yuvaya kavuşmanın gözlerdeki mutluluğuna şahit olduk bugün. Tüm Konyalılar için duaları işittik. Hamdolsun güçlü bir devletiz ve inşallah tüm konutlar tamamlanarak herkesin kalıcı konutlarına yerleştiği günlere de beraber şahitlik edeceğiz. Hatay’dan tüm hemşehrilerime selamlar." dedi.

Resim

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise, "Konya olarak ilk günden itibaren deprem bölgesinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün, vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını karşılamak adına yapımını tamamladığımız Konya Konteyner Kent 1. Etabı’nı hizmete açtık. Ticaret Odamız, Sanayi Odamız, Ticaret Borsamız, Büyükşehir, Karatay, Meram Belediyelerimiz ve Selçuklu Belediyesi olarak birlikte yaptığımız Konteyner Kentimiz hayırlı olsun. Dua ve desteklerini her zaman hissettiğimiz hemşehrilerimizden ve emek verenlerden Allah razı olsun. Konya Konteyner Kent’te; 448 konteyner, 7 çamaşırhane, 4 sağlık kabini, 30 sosyal tesis alanı bulunuyor. Hataylı kardeşlerimizin yanında olmaya her daim devam edeceğiz. Allah devletimize zeval vermesin." ifadelerine yer verdi.

Resim

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise, "Oda olarak, Büyükşehir Belediyemiz, Merkez İlçe Belediyelerimiz, Ticaret Borsamız ve Sanayi Odamızla müşterek Hatay'da depremzede vatandaşlarımıza yaşam alanı oluşturduğumuz Konya Konteyner Kent 1. Etap açılışını gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen ile katkı sağlayan ve emek harcayan herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Resim

"BİRLİKTE BAŞARDIK!"

Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, "Birlikte başardık! Hatay Konya Konteyner Kent ile depremzede kardeşlerimizi geçici evlerine yerleştirmenin mutluluğunu yaşatan Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay Belediyesi, Meram Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, Konya Ticaret Borsası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Odası ile katkı sağlayan herkese teşekkür ederim" dedi.

Resim

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, "Bugün Hatay’da 448 bağımsız bölümden oluşan yerleşkeyi hizmete açtık. Pazartesi günü de Karatay’ımızda prefabrik konukevimizi hizmete sunacağız. Tüm zorlukları aşıp, yaraları saracak gayrete de inanca da sahibiz" dedi.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.