Hatalı park kavgasındaki cinayet davası

Hatalı park kavgasındaki cinayet davası

Bahçelievler'de, hastaneye gitmek isterken hatalı park nedeniyle çıkan kavgada Bünyamin Girenitlioğlu'nu başından silahla vurularak öldürdüğü iddia edilen Şehmus Olgun 25 yıl hapis cezasına çarptırılırken, diğer 3 sanıksa beraat etti

İSTANBUL (AA) - Bahçelievler'de, hastaneye gitmek isterken hatalı park nedeniyle çıkan kavgada Bünyami Girenitlioğlu'nu başından silahla vurularak öldürdüğü iddia edilen Şehmus Olgun 25 yıl hapis cezasına çarptırılırken, diğer 3 sanık ise beraat etti.Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Şehmuz Olgun, Aydın Olgun, Ömer Olgun ile tarafların avukatları katıldı.
Son sözleri sorulan sanıklar olayın mağduru olduklarını ifade ederek, beraatlerini istedi.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Şehmus Olgun'un müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar vererek, duruşmalardaki tutum ve davranışı nedeniyle cezasının 25 yıla indirilmesine, ''hakaret'' ve ''tehdit'' suçlarından da 7 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.
Tutuklu sanıklar Ömer Olgun ve Aydın Olgun ile tutuksuz sanık Murat Buğdacı'nın üzerine atılı suçları işledikleri sabit olmadığından beraatlerini kararlaştırarak, Ömer Olgun ile Aydın Olgun'un tahliyesine karar verdi.
Mahkeme, yakalanamayan sanık Kerem Olgun'un dosyasının ayrılmasına hükmetti.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Bahçelievler'de 10 Mart 2014'te aracının önüne park eden diğer araç sahibi şüpheli Şehmuz Olgun'la maktül Bünyamin Girenitlioğlu'nun tartıştığı, tartışmada kahvehanede bulunan Aydın Olgun, Murat Buğdacı, Ömer Olgun ve Kerem Olgun'un da olaya dahil olduğu ve Girenitloğlu'nun başından silahla vurularak öldürüldüğü belirtildi.
İddianamede, şüpheliler Kerem Olgun, Murat Buğdacı, Ömer Olgun ve Aydın Olgun'un ''kasten öldürme'' suçundan müebbet hapis cezasıyla, şüpheli Şehmus Olgun'un ''kasten öldürme'' suçundan müebbet, ''tehdit'' ile ''hakaret'' suçundan da 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :