Hasta yakınlarının çilesini belediye sonlandırdı

Hasta yakınlarının çilesini belediye sonlandırdı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince tahsis edilen misafirhane sayesinde, il dışından gelen hasta yakınlarının konaklama sıkıntısı sona erdi- Arabada ve banklarda yatmaktan, hastane koridorlarında sabahlamaktan kurtulan hasta yakınları belediyenin hizmetin

DİYARBAKIR (AA) - ÖMER YASİN ERGİN - Diyarbakır'a il dışından gelen hasta yakınlarının konaklama çilesi Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği misafirhane sayesinde son buldu.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevlendirilen Cumali Atilla'nın, vatandaşları, özlemle bekledikleri hizmetlere kavuşturmak için çalışmaları sürüyor.

Doğu ve güneydoğunun sağlık merkezi konumundaki Diyarbakır'a çevredeki yerleşim birimlerinden gelen, kimi zaman hastalığın seyrine göre haftalarca kentte kalan gelir düzeyi düşük hasta yakınlarının, misafirhane imkanı sağlanması yönündeki talebi üzerine, Atilla'nın talimatıyla çalışma başlatıldı.

Kamu Hastaneleri Kurumu ile istişare halinde yürütülen çalışmalar kapsamında alınan karar doğrultusunda, kamu kaynaklarıyla yapılan ve 400 kişilik kapasitesi bulunmasına rağmen 40 öğrencinin konakladığı yurt binası hasta yakınlarına tahsis edildi.

Gerekli düzenlemenin ardından misafirhane, hasta yakınlarının ücretsiz kullanımına sunulurken, arabada ve banklarda yatmaktan, hastane koridorlarında sabahlamaktan kurtulan vatandaşlar, belediyenin hizmetini takdirle karşıladı.

- "Burası kimsesizlerin yuvasıdır"

Hasta yakınları, daha önce yaşadıkları mağduriyeti ve misafirhanenin hizmete sunulmasından duydukları memnuniyeti AA muhabirine anlattı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden gelen Mehmet Şen, çocuğunun bronşit teşhisi ile Diyarbakır'a sevk edildiğini söyledi.

Çocuğunu hastaneye getirdikten sonra gidecek yeri olmadığı için sıkıntı yaşadığını dile getiren Şen, "Gece dışarıdaydım. Sonra bir akrabamızın evine gittim ama evi çok uzaktı. Soğuktur, kıştır hasta yakınları nerede kalacak? Burası çok güzel olmuş. Burası olmasaydı arabada kalacaktım çünkü hastanenin içinde kalmak olmuyor. Böyle bir yer yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Burası kimsesizlerin yuvasıdır." ifadelerini kullandı.

Şırnak'tan gelen Abdullah Budak, babasının kanser hastası olduğunu, yer sıkıntısından dolayı hastaneye yatışının yapılmadığını söyledi.

Budak, önceki günlerde akrabalarının yanında kaldıklarını ancak evleri uzak olduğu için sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek, misafirhanenin ise çok konforlu olduğunu belirtti.

"Büyükşehir Belediye Başkanımız Cumali Atilla'ya sevgi ve saygımızı iletiyor, buranın yapımına katkısı olanlara teşekkür ediyoruz." diyen Budak, misafirhanede her şeyin düşünüldüğünü, bir de yemek verilmesini istediklerini aktardı.

- "Akrabamızda rahat edemedik, burada rahat ettik"

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinden gelen Cuma Şen, çocuğunun 6 aydır tedavisinin sürdüğünü, kalacak yeri olmadığı için arabada yattığını kaydetti.

Şen, çocuğuna beyin tümörü teşhisi konulduğunu dile getirerek, "Kızım Dicle Üniversitesine sevk edildi. Eşim yanında kalıyor. Ben de artık misafirhanede kalıyorum. Burada banyo dahil her türlü ihtiyacımızı giderebiliyoruz. Kızım hastanede olduğu müddetçe burada kalmayı düşünüyorum. Bize bu imkanları sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı'na teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Batman'dan gelen Deniz Erdem de, 45 günlük bebeklerinin rahatsızlığından dolayı Diyarbakır'a sevkinin yapıldığını aktardı.

"Burası bizim için çok iyi oldu. Akrabamızın evi uzaktı. Akrabamızda rahat edemedik, burada rahat ettik. Ortam çok sıcak. Burası hastaneye yakın olduğu için rahat gidip gelebiliyoruz. Allah razı olsun." diyen Erdem, tek taleplerinin sıcak çorba ikramı olduğunu sözlerine ekledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :