Hasta Köpeklerin Ankara’ya Getirilmesi Olayında Dernek Başkanı Tutuklandı

Hasta Köpeklerin Ankara’ya Getirilmesi Olayında Dernek Başkanı Tutuklandı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki barınakta kuduz olduğu iddia edilen köpeklerin Ankara'ya taşınmasıyla ilgili gelişmeler yargıya taşındı. Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü tutuklanırken, bir dernek çalışanı ise serbest bırakıldı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki bir barınakta kuduz olduğu iddia edilen köpeklerin, bakımsız kaldıkları gerekçesiyle Ankara'ya taşınmasıyla ilgili olarak başlatılan soruşturma sonucunda, Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü tutuklanırken, bir kişi ise serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Buket Özgünlü ve dernek çalışanı M.S.D., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Özgünlü ve M.S.D., savcılık sorgusunun ardından "Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma" ve "Hayvanları koruma kanununa muhalefet" suçlarından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Buket Özgünlü tutuklanırken, M.S.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, hayvan hakları ve sağlığı konularında hassasiyetle takip edilen kesimlerin dikkatini çekti. Şanlıurfa'da yaşanan bu gelişmeler, hayvanların bakımı ve sağlığıyla ilgili yasal düzenlemelerin etkinliği konusunda kamuoyunda yeniden tartışmalara neden oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.